Vladimir Putin îşi declară deschis sprijinul faţă de Dodon şi partenerii săi de coaliţie

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Lintao Zhang/Getty Images)

Liderul rus Vladimir Putin a promis susţinerea coaliţiei Dodon - Sandu "pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea", preşedintele Rusiei considerând că, în Republica Moldova, oligarhii "au acaparat toate instituţiile de stat".

Putin a calificat acţiunile preşedintelui Dodon şi partenerilor săi de coaliţie drept "un pas spre construirea unui stat civilizat şi modern".

”Ceea ce a fost făcut de către preşedintele Dodon şi oponenţii săi recenţi, cu aşa-zisele partide pro-occidentale, este un pas spre construcţia unui stat civilizat şi modern”, spune Putin

„Cred că Moldova nu este o situaţie unică. Puterea în Moldova, la fel ca şi Ucraina, era uzurpată de structurile oligarhice, de oligarhii care au zdrobit toate structurile statului, totul absolut. Adică ei au câştigat bani pe seama moldovenilor şi şi-au consolidat bunăstarea personală şi pârghiile de influenţă asupra statului”, a declarat Putin într-un interviu pentru presa din Rusia, citat de deschide.md.

„Ce a făcut preşedintele Dodon, împreună cu oponenţii lui, să spunem, convenţional, din partidele prooccidentale, este un pas spre construirea unui stat modern, civilizat şi modern. Cu siguranţă îl vom susţine atât pe preşedintele Dodon, cât şi pe actualii săi parteneri de coaliţie, astfel încât ei să scape, în general, inteligent, de acei oameni care au uzurpat puterea în Moldova. În pofida unor contradicţii, ei au găsit puterea de a construi o activitate comună în interesul statului moldovenesc şi al poporului moldovenesc. Noi, cu siguranţă, îi vom sprijini”, a punctat Putin.

După formarea coaliţiei de guvernare dintre socialişti şi grupul ACUM, în ultimele zile, tot mai multe instituţii de stat din Republica Moldova au trecut de partea noului guvern, deşi intrarea în clădirile ministeriale este încă blocată de trupele speciale ale Ministerului de Interne.