Vlad Gheorghe anunţă plângere penală contra Dianei Şoşoacă: Trompeta rusească a întrecut din nou o limită

Vlad Gheorghe (Captura video)
Loredana Diacu
07.10.2024

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a depus luni plângere penală împotriva Dianei Şoşoacă, acuzând-o pe aceasta că a lăudat, într-un live pe facebook, legionarii şi a folosit salutul şi scandări specifice mişcării criminale legionare.

"DEPUN PLANGERE PENALĂ ÎMPOTRIVA TROMPETEI RUSEŞTI ŞOŞOACĂ DIANA

În beţie maximă de furie, Trompeta a arătat din nou de ce ura şi dispreţul pentru valori şi adevăr sunt brandul ei.

A întrecut din nou o limită, de data asta legală: într-un live urmărit de zeci de mii de oameni a făcut a lăudat legionarii şi a folosit salutul şi scandări specifice mişcării criminale legionare.

A continuat cu urlete antisemite, încă o faptă pedepsită de lege.

În România, promovarea de concepţii sau doctrine antisemite se pedepseşte penal în baza legii.

Sunt jurist şi politician, am luptat şi continuu să o fac pentru legalitate şi statul de drept.

Mă lupt cu PSD la fel de bine cum mă lupt cu extremiştii pentru că sunt două forţe aliate care ne fac rău nouă românilor. Fiecare în felul său dar împreună", a anunţat Vlad Gheorghe pe Facebook înainte să depună plângerea penală.

Întrebat de Epoch Times ce infracţiuni reclamă concret la Parchetul General, Vlad Gheorghe a acuzat-o pe Şoşoacă de promovarea de idei fasciste şi doctrine xenofobe.

"Sunt nişte infracţiuni prevăzute de legea penală specială, respectiv promovarea de idei fasciste şi doctrine xenofobe. Este un lucru pe care l-a făcut live şi a fost văzută de zeci de mii de oameni în acelaşi timp, probabil că până acum a fost deja văzută de sute de mii de oameni.

A promovat astfel de idei, a promovat inclusiv salutul legionar, care este, în mod evident, un salut fascist. Şi pentru acest lucru, asta s-a întâmplat acum câteva zile, autorităţile nu au luat niciun fel de măsură, pentru acest lucru am venit astăzi să formulez plângere penală, pentru că, repet, se încadrează perfect în definiţia faptei penale prevăzute de lege încă din 2006, dacă nu mă înşel, şi astfel autorităţile trebuie să ia măsuri.

Suntem la Parchetul General, pentru că este vorba despre un europarlamentar, din păcate, cu atât mai ruşinos, dar şi cu atât mai periculos pentru societate, şi Parchetul General are competenţa să cerceteze fapte săvârşite de europarlamentari", a declarat Vlad Gheorghe pentru Epoch Times.

Interviul integral poate fi urmărit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor