Vlad Gheorghe: 50.000 de români ajunşi în ţară de sărbători, amendaţi de stat cu peste 25 de milioane de euro

(facebook.com/VladDanGheorghe)

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe şi-a exprimat indignarea, luni, că statul român se ocupă să dea amenzi "în loc să protejeze cetăţenii".

"Dacă USL voia bani în plus la buget, poate îi lua de la corupţii din PSD, PNL, UDMR, de la toţi cei care sunt condamnaţi definitiv în dosare penale şi de la care statul român nu se grăbeşte să recupereze niciun prejudiciu, precum Felix Dan Voiculescu, de exemplu. Ei, ce s-a gândit USL? În loc să ia măsuri reale care să protejeze românii şi să le permită călătoria în siguranţă acasă, la familiile lor, mai bine-i amendăm", a declarat Vlad Gheorghe.

Potrivit liderului USR, din 20 decembrie 2021, completarea datelor personale într-un Formular de Localizare a Pasagerilor (PLF) este obligatorie şi în România.

"Mulţi cetăţeni mi-au spus c-au primit 'scrisorele' acasă de la autorităţi cu amenzi pentru necompletarea acestuia la intrarea în ţară, asta deşi îl completaseră şi-l arătaseră în aeroport. Mulţi mi-au scris şi că nu i-a întrebat nimeni de acest formular, dar au primit amenda extrem de prompt. Am văzut multe postări şi ştiri pe acest subiect, iar autorităţile ridică din umeri - nu e treaba lor, să conteste în instanţă. Completez de luni întregi un astfel de PLF de fiecare dată când vin din ţară în Belgia - mă întreabă angajaţi ai aeroportului de zece ori dacă l-am completat, sunt anunţuri pe toate gardurile, vizibile, îl poţi completa chiar înainte să te prezinţi în faţa ofiţerului de frontieră", a continuat Vlad Gheorghe.

Deputatul european a explicat că acest lucru se întâmplă pentru că statul belgian nu vrea să scoată bani de la cetăţeni, vrea să-i poată proteja în caz de nevoie.

"Cum e la noi, la USL? Conform informaţiilor publice, cca 50.000 de români ajunşi în ţară de sărbători au de plată peste 25 de milioane €, pentru că nu ar fi completat acest formular. Cu siguranţă există şi persoane care nu l-au completat, însă mulţi români au fost sancţionaţi în mod greşit şi se pare că nu pot dovedi acest lucru - formularul rămâne în contul unde a fost completat doar 15 zile de la data completării. Vă daţi seama ce înseamnă MII de contestaţii în instanţă, câte resurse publice - deci plătite de noi toţi - irosite, cât timp şi stres din partea cetăţenilor de bună-credinţă, care-au respectat regulile, dar statul român tot i-a sancţionat?", a afirmat Vlad Gheorghe.

Liderul USR a anunţat că, împreună cu colegii săi din USR, va propune o măsură legislativă care să ducă la anularea "acestor sancţiuni aberante", date la doar câteva zile după intrarea formularului în vigoare.

"ATENŢIE! Completaţi şi salvaţi formularul pe mail, în telefon, păstraţi-l altundeva decât în contul online, ca să puteţi dovedi în orice moment că l-aţi completat la venirea în ţară", a conchis Vlad Gheorghe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne