Vlad Alexandrescu: Preşedintele a promulgat proiectul PSD care face scut în jurul plagiatorilor

Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul ministru al Culturii din Guvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, a afirmat vineri, pe pagina sa de Facebook, că legea privind noua procedură de retragere a titlului de doctor şi de anulare a diplomei a fost modificată de PSD-ALDE astfel încât „a devenit aproape un scut în jurul plagiatorilor”.

„Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege de aprobare a unei OUG din 2016, prin care se legiferează procedura de retragere a titlului de doctor în cazul în care s-a constatat că teza de doctorat era plagiată şi de anulare a diplomei, ca act subsecvent ordinului prin care s-a acordat titlul. Deşi iniţial textul OUG clarifica procedura de revocare a diplomelor de doctor, proiectul de lege a fost modificat în punctele esenţiale de către majoritatea PSD-ALDE din Parlament şi a devenit aproape un scut în jurul plagiatorilor”, a scris Vlad Alexandrescu.

Potrivit liderului USR, chiar dacă, în urma deciziei Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), ministrul retrage titlul de doctor unui plagiator, anularea diplomei nu se va mai putea face decât în urma unei decizii definitive a instanţei.

„Singurul mod de a remedia situaţia este ca universităţile responsabile şi corecte să introducă acţiuni în instanţă pentru anularea diplomelor de doctor ale plagiatorilor dovediţi şi astfel să creeze contextul pentru eliminarea acestui scut construit în jurul hoţilor de idei, în contextul în care România este singura ţară din Europa în care o universitate nu poate anula singură diploma pe care a acordat-o. Plagiatorii au avut mereu sprijin politic în PSD, de la toţi miniştrii Educaţiei. Pentru asta, PSD va trebui să plătească!”, a conchis Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne