Virusul Wuhan reapare în China. Autorităţile impun controale şi blocaje în provincia Guangdong

China, lovită de epidemia de virus Wuhan
China, lovită de epidemia de virus Wuhan (Kevin Frayer/Getty Images)
A.P.
31.05.2021

China a reimpus, luni, controale de călătorie anti-coronavirus în provincia sudică Guangdong, anunţând că oricine părăseşte regiunea populată trebuie să fie testat pentru virus.

Evoluţia survine în urma unei creşteri semnificative a numărului infecţiilor, care a alarmat autorităţile.

Guangdong, care se învecinează cu Hong Kong, a înregistrat 20 de noi cazuri confirmate, toate contractate local, în 24 de ore până la miezul nopţii duminică.

Persoanele care părăsesc provincia Guandong cu avionul, trenul, autobuzul sau maşina privată după ora 22:00 luni trebuie să prezinte rezultatele unui test efectuat în ultimele 72 de ore, a anunţat guvernul provincial.

Guvernul capitalei provinciei, Guangzhou, una dintre cele mai industrializate din China, a ordonat testarea în masă după ce au fost descoperite infecţii dobândite local începând cu 21 mai. Guvernul a declarat că 700.000 de persoane au fost testate până miercurea trecută.

China a relaxat cele mai multe restricţii privind călătoriile interne după ce Partidul Comunist aflat la guvernare a declarat are virusul Wuhan sub control în martie 2020.

Sâmbătă, locuitorii unui cartier din Guangzhou au primit ordin să rămână acasă pentru teste care se desfăşoară în apartamentele lor. În unele zone, pieţele în aer liber, restaurantele şi parcurile au fost închise şi au fost anulate cursurile şcolare.

Statisticile privitoare la numărul de cazuri pe care le raportează oficial China s-au dovedit false, regimul comunist fiind cunoscut pentru manipularea datelor referitoare la epidemii sau catastrofe, naturale sau artificiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor