Vineri începe campania electorală. Care sunt regulile pentru partide

Lansarea candidaţilor ARD pentru alegerile parlamentare (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
08.11.2012

Campania electorală pentru alegerile parlamentare de pe 9 decembrie începe vineri şi va dura o lună, timp în care candidaţii vor încerca să convingă electoratul să-i voteze.

Spre deosebire de anii trecuţi, ei nu vor mai putea oferi alegătorilor alimente, băuturi sau produse din tutun, ci doar mărfuri nealimentare în valoare de până la 10 lei/ bucata şi obiecte de propagandă electorală, precum calendare, pixuri, brichete, DVD-uri, tricouri, pungi, mănuşi inscripţionate cu însemne electorale. Modificările legislative au fost aprobate printr-o ordonanţă de urgenţă care a fost aprobată recent de Guvern.

CNA a stabilit ca promovarea candidaţilor la alegerile parlamentare să se facă pe bani, în emisiunile de promovare electorală şi în spoturile electorale difuzate de televiziunile şi radiourile private, şi gratuit la posturile publice. Campania electorală la posturile de radio şi de televiziune începe pe 9 noiembrie, ora 0.00, şi se încheie pe 8 decembrie, ora 7.00.

Accesul candidaţilor la posturile publice de televiziune şi radio este gratuit, iar repartizarea timpilor de antenă se face potrivit legii electorale.

TVR va difuza, pe perioada campaniei, emisiuni de promovare electorală, în zilele de luni, miercuri şi joi, şi emisiuni de dezbatere electorală, marţea şi vinerea.

În perioada campaniei, opiniile pot fi exprimate liber prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, a presei scrise, a mijloacelor electronice şi a celorlalte mijloace de informare în masă.

Cu 48 de ore înainte de 9 decembrie, este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă, iar în ziua votării nu se pot prezenta sondaje realizate la ieşirea de la urne, înainte de închiderea votării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor