"Vine valul #echipeicâştigătoare" - Voiculescu dă vina pe cuplul Iohannis-Cîţu pentru eşecul campaniei de vaccinare

Vlad Voiculescu - gov.ro
Vlad Voiculescu - gov.ro (Epoch Times România)

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu l-a atacat din nou, marţi, via Facebook, pe premierul Florin Cîţu, în contextul creşterii alarmante a numărului de cazuri de COVID raportate de autorităţi.

"Vine valul #echipeicâştigătoare! Aproape patru mii de cazuri noi (3.929) raportate azi. Asta este mai mult decât dublu faţă de numărul de ieri, cel mai mare număr din ultimele şase luni şi aproape de vârful atins anul acesta doar pentru câteva zile în Aprilie! În ultimele 24 de ore au murit 96 de persoane, iar numărul pacienţilor aflaţi la ATI a urcat la 675. Zece dintre ei sunt copii", a declarat Vlad Voiculescu.

Liderul USR-PLUS a afirmat că valul care va lovi probabil România mai rău decât orice altă ţară din Europa este rezultatul unor acţiunilor concrete:

1. Relaxările urgentate în luna mai a acestui an ca să dea bine politic pentru preşedinte şi premier (în vederea congresului PNL, altfel nu există vreo explicaţie!), atunci când vaccinarea abia prinsese viteză; ce s-a întâmplat imediat după anunţul relaxărilor, vaccinarea în România abia a mai şchiopătat (vezi grafic);

2. O campanie de vaccinare militarizată care a prioritizat “esenţialii”, i-a ignorat cu bună ştiinţă pe cei vulnerabili; nicăieri în Europa (poate cu excepţia Bulgariei) nu sunt atâţia bătrâni şi bolnavi nevaccinaţi ca în România şi a cărei comunicare a fost marcată fie de manifestările “wow” ale domnului premier superman, fie de miliţienismele aferente unei campanii conduse de MAPN, MAI şi alte grade.

"Când o spuneam la începutul anului, diverse goarne şi 'analişti' îmi reproşau că eu şi USR PLUS vrem să 'politizăm' campania de vaccinare! Uitându-vă înapoi astăzi, realizaţi care au fost de la început intenţiile echipei Iohannis-Cîţu şi de ce a fost luată vaccinarea din responsabilitatea Ministerului Sănătăţii? Am şi o provocare pentru voi: identificaţi în grafic impactul singurei campaniei 'Ce conţine vaccinul' pe graficul de mai jos! Succes!", a conchis Vlad Voiculescu.