Viktor Orban anunţă că se vaccinează cu vaccinul chinez produs de Sinopharm

Premierul ungar Viktor Orban.
Premierul ungar Viktor Orban. (Getty Images)

Guvernul maghiar a decis joi prelungirea carantinei parţiale impuse pentru combaterea răspândirii virusului Wuhan, anunţând că se aşteaptă la creşterea numărului de cazuri în următoarele două săptămâni, transmite Reuters.

Anunţul a fost făcut de Gergely Gulyás, şeful cancelariei premierului Viktor Orban, care a afirmat că guvernul se aşteaptă ca următoarele două săptămâni să fie „excepţional de dificile”.

Carantina se va prelungi până pe 15 martie, potrivit anunţului.

Gulyás a precizat că autorităţile de la Budapesta intenţionează să accelereze campania de vaccinare şi a anunţat că Viktor Orban se va vaccina cu produsul dezvoltat de compania chineză Sinopharm, evenimentul urmând a avea loc săptămâna viitoare.

Orban anunţase miercuri că Ungaria nu poate relaxa deocamdată carantina parţială întrucât un eventual al treilea val de infecţii va duce la creşterea numărului de noi cazuri.

Anunţul a survenit în momentul în care doar o mică parte a populaţiei a fost vaccinată până acum.

Ungaria şi Serbia sunt singurele ţări care au achiziţionat vaccinuri de producţie chineză, neautorizate de blocul european din considerente legate de transparenţa datelor procesului de testare.