Victorie rapidă a Simonei Halep şi calificare în sferturi la Roland Garros

Simona Halep obţine a doua victorie în faţa belgiencei Elise Mertens şi are cale liberă spre trofeul turneului de mare Şlam de la Roland Garros.
Simona Halep
Simona Halep (Getty Images)

În partida contând pentru optimile turneului de Mare Şlam de la Paris, românca Simona Halep (numărul 1mondial) a obţinut o victorie în mai puţin de o oră în faţa tinerei belgience Elise Mertens (locul16 WTA), cu scorul de 6-2, 6-1.

La începutul primului set jocul a fost echilibrat, dar Simona a jucat mai bine în final şi şi-a adjudecat setul după 35 de minute. Simona a servit în continuare foarte bine, agresiv, a controlat majoritatea game-urilor din setul secund, a reuşit două break-uri. Abia la scorul de 5-0 adversara sa a reuşit să câştige un break, dar constănţeanca a revenit şi a încheiat setul cu 6-1.

Simona primeşte 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 380.000 euro.

Oponenta din sferturile de finală va fi învingătoarea din partida Angelique Kerber (Germania, 12) – Caroline Garcia (Franţa, 7).

Tot în optimi, daneza Caroline Wozniacki (12), a fost învinsă cu scorul de 7-6 (5), 6-3, de rusoaica Daria Kasatkina (14). În urma acestui rezultat, Simona Halep, are nevoie de o calificare în semifinale pentru a reveni pe locul 1 WTA. Dacă Simona va pierde în sferturi, va pierde şi poziţia de lider WTA.