Victor Ponta: Colaborarea cu autorităţile europene va continua indiferent ce decizie va lua Consiliul JAI

Premierul  român Victor Ponta. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
27.02.2013

Premierul Ponta le-a cerut miercuri miniştrilor implicaţi în procesul de aderare al României la Schengen să continue colaborarea cu autorităţile europene, indiferent dacă se va lua sau nu o decizie în Consiliul JAI de la Bruxelles din 7-8 martie privind aderarea ţării noastre la Spaţiu.

”Toate eforturile pe care le-am făcut şi le facem în această perioadă pe linie diplomatică, politică, pentru a avea săptămâna viitoare o decizie în Consiliul JAI privind Schengen-ul. Este important ca aceste eforturi, şi ministrul de Externe şi şeful departamentului de Afaceri Europene, ministrul de Interne, să le continuăm pentru că în primul rând avem dreptate, asta este lucrul cel mai important şi că toată lumea ştie că avem dreptate, că suntem perfect pregătiţi să fim acceptaţi, chiar dacă şi în acea formulă în trepte, aeroporturi întâi, după care frontiera terestră”, a spus Ponta în şedinţa de Guvern.

Acesta a mai explicat că aderarea României la Schengen este un lucru foarte important ”care contează pentru toţi românii”.

”În al doilea rând pentru că e important să înţelegem că sunt lucruri care contează pentru toţi românii. Dacă cineva se bucură că mai avem un eşec...eu nu m-am bucurat dl preşedinte Băsescu şi Guvernul Boc au avut un eşec cu intrarea în Schengen în 2011, sigur, văd că sunt oameni care din cauza vârstei au probleme de memorie şi spun că nu, în 2011 eram primiţi în Schengen, dar după aia se ştia în 2011 când nu am fost primiţi, că în 2012 nu ştiu ce o să facă USL-ul”, a completat el.

”Disputele interne până la un punct le înţeleg, însă cred şi apreciez eforturile făcute şi pe plan diplomatic, şi pe plenul relaţiilor directe cu ministerele de Interne. Este extrem de important dl ministru în continuare, indiferent de decizia de săptămâna viitoare să colaborăm foarte bine şi vă rog să-i felicitaţi pe poliţiştii care sunt ofiţeri de legătură şi la Paris, şi la Roma şi cel care va merge la Copenhaga, este extrem de important să arătăm capacitatea noastră de colaborare pe plan european şi este extrem de apreciat acest lucru de către Guvernele celorlalte ţări iar efortul nostru diplomatic va continua indiferent de decizia luată săptămâna viitoare, mai bine zis dacă se ia o decizie sau se amână până mai trec nişte alegeri, lucru pe care la un punct îl înţeleg, dar vă rog pe toţi să trataţi cu serioazitate aşa cum am făcut-o până acum şi să nu vă lăsaţi prea mult timp implicaţi în tot felul de jocuri politicianiste”, a mai spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor