Veşti proaste pentru Dan Voiculescu: Instanţa a respins cererea de anulare a unei probe-cheie din dosarul ICA

Dan Voiculescu şi Camelia Bogdan (Epoch Times România)
Andrei Popescu
02.10.2024

Judecătorul Sterică Toma de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea inculpaţilor condamnaţi din dosarul ICA, Cătălin Jean Sandu şi Vlad Nicolae Săvulescu, de excludere a unei probe-cheie, raportul de constatare a prejudiciului de 60 de milioane de euro, relatează G4Media.ro, citând portalului Tribunalului Bucureşti.

“Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de petentul revizuent SANDU Jean Cătălin şi de intimatul SĂVULESCU Vlad Nicolae, privind excluderea din materialul probatoriu al raportului de constatare tehnico-ştiinţifică şi al suplimentului la acesta, întocmit de specialistul DNA. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată (…), prin punerea minutei la dispoziţie, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 01.10.2024”, este decizia judecătorului Sterică Toma.

Potrivit sursei citate, decizia nu este definitivă şi a fost luată în cadrul unei căi extraordinare de atac a verdictului definitiv din 2014 prin care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 de detenţie cu executare pentru spălare de bani în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

În februarie acest an, judecătorul a admis în principiu cererea de revizuire a verdictului definitiv de condamnare, iar în mai a suspendat executarea de către ANAF a recuperării prejudiciului de 60 de milioane de euro, plus a produsului infracţiunii de 20 de milioane de euro.

Între timp, continuă site-ul citat, inculpaţii condamnaţi au contestat raportul de constatare a prejudiciului de 60 de milioane de euro întocmit de specialista DNA, Aurelia Nicolae. Judecătorul Sterică Toma a motivat decizia de suspendare a recuperării prejudiciului după ce şi-a însuşit punctul de vedere al inculpaţilor condamnaţi şi a afirmat că specialistul DNA ar fi ”umflat” prejudiciul, la instigarea procurorului de caz, şi ar fi săvârşit astfel infracţiunea de mărturie mincinoasă – potrivit motivării judecătorului. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor