Varujan Vosganian candidează la şefia Uniunii Scriitorilor după moartea lui Nicolae Manolescu

Varujan Vosganian (Epoch Times România)
Loredana Diacu
22.05.2024

Varujan Vosganian, scriitor şi fost preşedinte al partidului ALDE, a anunţat că va candida pentru postul de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România. El a fost prim-vicepreşedinte al Uniunii în intervalul 2009 - 2024.

Anunţul vine la două luni după moartea regretatului Nicolae Manolescu, fostul preşedinte al Uniunii.

Vosganian (65 de ani) este cunoscut opiniei publice mai degrabă pentru prestaţia sa politică decât pentru cărţile scrise. Fost ministru, el a fost cândva acuzat de subminarea economiei naţionale. A scăpat de urmărire penală după ce colegii săi senatori au făcut scut în jurul lui, refuzând cererea DIICOT de ridicare a imunităţii.

Vosganian a venit în Senat cu o carte de rugăciuni, a citit acatiste şi a pus pe masă o sticluţă cu mir, după care a lăcrimat în timpul discursului pe care l-a ţinut în faţa colegilor săi, care urmau să voteze dacă încuviinţează cererea de urmărire penală.

"Execuţiile în grup nu folosesc nimănui. Unii reprezentanţi ai clasei politice au comis excese, dar nu înseamnă să răspunzi cu alte excese. Asupra clasei politice se fac numeroase presiuni. Parlamentul nu trebuie să se facă unealta docilă unei alte puteri a statului", a spus Vosganian, în discursul din plen.

În acest fel, Vosganian a scăpat de dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT în care el şi Adriean Videanu erau acuzaţi că l-au ajutat pe omul de afaceri Ioan Niculae să obţină gaze ieftine din producţia internă pentru combinatele sale chimice, spre deosebire de populaţie care a primit gaze scumpe, importate din Rusia. Videanu a fost achitat în acest dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor