USR-PLUS respinge varianta "Orban premier": Nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Alianţa USR-PLUS a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că respinge varianta acceptării lui Ludovic Orban ca premier.

”Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcţia de premier şi neîndeplinirea angajamentelor luate faţă de USR PLUS, nu răspunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta care îşi doreşte un nou început şi o guvernare cu mandat reformist”, se arată în documentul citat.

Liderii USR-PLUS afirmă totodată că „ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Preşedintele României, Dacian Cioloş din partea USR PLUS şi Florin Cîţu din partea PNL, au susţinere din partea noastră”.

„USR PLUS îşi exprimă dorinţa şi disponibilitatea de a continua discuţiile asupra structurii şi programului unei guvernări pe baza unei majorităţi alături de PNL şi UDMR”, au adăugat reprezentanţii USR PLUS.

Reamintim că, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că partidele în România sunt încă în etapa în care încă învaţă cum se negociază portofolii, poziţii, programe de guvernare etc. şi a precizat că aşteaptă ca PNL, USR PLUS şi UDMR să se înţeleagă asupra unui nume de premier. Şeful statului a mai susţinut că nu s-a implicat în negocierea purtată între partide căci preşedintele n-are ce căuta în aceste discuţii pentru că acolo trebuie să se înţeleagă partidele. Preşedintele a mai precizat că el personal va accepta persoana pe care o va nominaliza coaliţia de centru-dreapta ca premier.

"Nu mă înţelegeţi greşit, nici nu vreau să ajungem la aşa ceva, dar trebuie să avem puţină răbdare să vedem cum negociază partidele. Este posibil să se înţeleagă în coaliţia de centru-dreapta şi să vină cu o propunere. Asta aştept eu, ca şi preşedinte. Să se formeze o majoritate şi să îmi propună un nume. Dacă se înţeleg PNL, USR-PLUS şi UDMR şi vin cu o propunere o voi accepta, că este Orban, îl accept, că este Cîţu, îl accept", a menţionat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne