USR acuză că PNL vrea să introducă o taxă pe pensiile românilor care se întorc din diaspora

Oana Ţoiu, deputat USR
Oana Ţoiu, deputat USR (Epoch Times Romania)

Ministerul de Finanţe PNL vrea ca, începând cu acest an, să impună o taxă pe pensiile românilor care se întorc în ţară din diaspora, acuză USR într-un comunicat.

Potrivit partidului condus de Cătălin Drulă, taxa a fost introdusă prin amendament la “ordonanţa trenuleţ care se discută acum în şedinţa comună a comisiilor de muncă şi buget din Senat”.

"Românii ajunşi acum la pensie au plecat să muncească în alte ţări de nevoie, nu de bucurie şi este cinic ca statul român să îi pedepsească dacă acum aleg să se întoarcă acasă să îşi vadă nepoţii crescând. Cum să iei din pensiile muncite, contributive, ca să finanţezi măriri de pensii speciale?”, spune deputata USR Oana Ţoiu.

(USR)

De asemenea, Oana Ţoiu a transmis că USR “se opune ferm suprataxării pensiei câştigate de diaspora”, adăugând că, deja, “am depus legi pentru sprijinul acestora privind prelungirea termenelor de completare a vechimii, pentru eliminarea absurdităţi de a merge la fiecare 6 luni la ambasade să declare că nu au murit şi calculul corect”.