UPDATE: Accidentul de la Clinceni: instructorul de paraşutism, în viaţă, la terapie intensivă

Paraşutişti
Paraşutişti (Photo by John Medina / Getty Images)

UPDATE: Reprezentanţii Spitalului Floreasca infirmă informaţiile comunicate presei de către surse din Poliţie, privind decesul instructorului de paraşutism Adrian Constandache, acesta fiind în continuare la Terapie Intensivă.

Doctorul Cristian Pandrea, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat, pentru Mediafax, că starea pacientului este în continuare critică, acesta fiind la Terapie Intensivă iar familia acestuia şi-a exprimat dorinţa de a nu fi furnizate presei alte date despre starea lui.

***

Cel de-al treilea paraşutist, implicat în tragedia aviatică de duminică de pe Aerodromul Clinceni, a murit la spital. Adrian Costache, cea de a treia victimă a accidentului de duminică era instructor de paraşutism cu o experienţă de 25 de ani şi cu peste 3500 de salturi cu paraşuta.

Reamintim că trei paraşutişti au fost implicaţi într-un accident, duminică dimineaţa, pe aerodromul de la Clinceni. Cei trei s-au prăbuşit de la aproape 70 de metri, în timpul unui salt de antrenament, după ce paraşutele s-au încurcat.

Dan Floroiu, în vârstă de 49 de ani, a murit la impactul cu solul în timp ce handbalista Andreea Nica, în vârstă de 27 de ani, a murit la spital.

Potrivit Realitatea.net, reprezentanţii bazei de paraşutism spun că standardele de siguranţă au fost respectate, specialiştii opinând că a fost vorba de o eroare umană.

Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a început deja cercetările în acest caz. Din primele date, se pare că paraşutiştii nu ar fi respectat intervalele de salt.