Unii îmbălsămători afirmă că, începând din 2021, au apărut cheaguri albe şi fibroase. Alţii spun că este o teorie a conspiraţiei

Cheaguri fibroase găsite în cadavre (Prin amabilitatea lui Richard Hirschman)
Allan Stein
09.10.2023

Îmbălsămarea unui cadavru presupune înlocuirea sângelui cu soluţii chimice pentru a-l conserva şi a încetini descompunerea.

Unii îmbălsămători spun că, începând din 2021, au început brusc să observe o "anomalie" în timpul acestui proces şi anume un fenomen de mase albe, lungi şi cauciucate în interiorul vaselor de sânge. Alţii spun însă că nu au văzut nimic nou.

The Epoch Times a contactat îmbălsămători şi directori de pompe funebre din întreaga lume pentru a înţelege această disparitate.

Un antreprenor de pompe funebre din Oklahoma a răspuns: "Da, îmbălsămătorii de la acest loc funerar au întâlnit cu toţii acest fenomen, fiecare de mai multe ori în timpul îmbălsămării, în ultimii doi ani".

Un director de pompe funebre din Pennsylvania a declarat pentru The Epoch Times: "Am văzut aceste lucruri - absolut. Am văzut destul de multe ca să discutăm despre asta în cadrul companiei".

Acesta a declarat că firma sa a crezut că cheagurile albe şi fibroase sunt doar o anomalie.

"Cu ce ce să le asociez? Nu ştiu. Nu am mai văzut aşa ceva până acum. În ceea ce priveşte cifrele, este greu de spus. Când am început să observăm asta, în 2021, a fost ca şi cum am fi spus: 'O, mă întreb dacă nu cumva colesterolul lor era scos din grafic'", a afirmat el.

Pe de altă parte, mulţi dintre respondenţii la sondajul realizat de The Epoch Times nu numai că au susţinut că nu au văzut masele fibroase în corpurile pe care le-au îmbălsămat, dar au considerat că rapoartele altor îmbălsămători şi antreprenori de pompe funebre sunt "nonsensuri".

"Totul este un nonsens, o [înjurătură] a teoriei conspiraţiei cu privire la vaccinul COVID. Noi îmbălsămăm peste 400 de cadavre anual şi nu am văzut niciodată [aşa ceva]", a declarat un îmbălsămător canadian pentru The Epoch Times, într-un e-mail.

Mai mulţi respondenţi din Canada, Australia şi Marea Britanie au spus că nu au văzut niciunul dintre cheagurile albe şi fibroase, iar unul dintre ei a numit-o "vrăjeală ridicolă".

Totuşi, 11 îmbălsămători din Statele Unite, Canada şi Noua Zeelandă afirmă lucruri similare despre masele albe de fibrină care înfundă sistemele circulatorii ale noilor decedaţi începând cu anul 2021.

Unii speculează că aceste obstrucţii au legătură cu COVID-19 sau cu vaccinurile COVID-19, deşi nu există niciun studiu care să susţină o astfel de legătură.

Dr. Ryan Cole, un patolog din Idaho care a declarat că a efectuat "o mulţime" de autopsii în cariera sa, a afirmat că cheagurile de sânge normale post-mortem sunt roşii şi gelatinoase.

"Nu sunt albe şi cauciucate", a spus el într-un interviu din 2022, în cadrul emisiunii "American Thought Leaders".

Dr. Cole atribuie absenţa dialogului public în cadrul comunităţii medicale cu privire la cheaguri "fricii instituţionale".

Sondaj la nivel de bază

Când maiorul în retragere Thomas Haviland, din cadrul Forţelor Aeriene ale SUA, a început să audă despre acest fenomen ciudat în diverse mijloace de comunicare, el a efectuat anul acesta propriul sondaj internaţional prin e-mail în rândul caselor funerare.

Haviland a trimis chestionare prin intermediul Survey Monkey la casele funerare din Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Marea Britanie. Dintre cei 179 de îmbălsămători activi care au răspuns la sondaj, 119 au confirmat că au văzut cheagurile.

Dl Haviland a declarat că a conceput sondajul pentru a fi cât mai imparţial posibil. Nicăieri în instrucţiunile sondajului şi nici în întrebările sondajului nu sunt menţionate cuvintele "Covid" sau "vaccinuri Covid".

Haviland a spus că i-a întrebat doar pe îmbălsămători dacă au văzut cheagurile fibroase albe, când le-au văzut, pe ce parte a corpului şi în ce procent din cadavrele pe care le-au îmbălsămat.

În ciuda faptului că sondajul nu menţionează vaccinurile COVID, mulţi dintre cei 42 de îmbălsămători din SUA şi 12 îmbălsămători canadieni care au răspuns, la căsuţa opţională "Comentarii" aflată la sfârşitul sondajului fie au notat vaccinurile COVID ca fiind cauza cheagurilor fibroase albe, fie au apărat vaccinurile, negând în acelaşi timp existenţa acestor cheaguri neobişnuite.

"Principalul consens al îmbălsămătorilor este că aceste cheaguri albe, fibroase au apărut pentru prima dată în anul 2021 şi continuă şi în prezent. Îmbălsămătorii depistează aceste cheaguri într-un procent semnificativ de cadavre - până la 50 la sută, sau mai mult în unele cazuri", a declarat Haviland.

The Epoch Times i-a contactat în mod independent pe cei 1.700 de îmbălsămători şi directori de pompe funebre intervievaţi de dl Haviland pentru a corobora constatările. Nouă au răspuns, spunând că au întâlnit masele albe şi fibroase, iar cinci au răspuns spunând că nu au le-au văzut.

Răspunsurile îmbălsămătorilor

Îmbălsămătorului canadian Laura Jeffrey i s-a părut bizar să scoată mase lungi, cauciucate şi albe din venele şi arterele decedaţilor la începutul anului 2021.

"Am ştiut de la bun început că ceva nu este în regulă", a declarat Jeffrey.

Într-un caz, ea a găsit o masă albă şi fibroasă care "atârna" literalmente din artera unei femei decedate - "cam de 20 de centimetri lungime - toate ramificate", a declarat ea pentru The Epoch Times.

"Puteai să vezi tăietura patologului în ea. Aşa că nu puteţi să-mi spuneţi că nu era acolo când au făcut autopsia. A trebuit să o scot eu ca îmbălsămătoare", afirmă Laura Jeffrey.

Jeffrey a spus că munca ei a devenit din ce în ce mai complicată încercând să lucreze în jurul obstacolelor. Ea a decis să se consulte cu colegii ei, dar s-a lovit de un inexplicabil "cod al tăcerii".

La peste 12.800 de kilometri distanţă de casa Laurei Jeffrey din Ontario, un îmbălsămător din Noua Zeelandă a confirmat constatări similare.

"Din motive evidente, sunt foarte reticent ca să afle răspunsul colegii mei. Locul meu de muncă susţine că aceasta este o teorie a conspiraţiei şi nu este dispus să se angajeze într-o conversaţie. Să spun că am fost închis când am încercat să aduc în discuţie acest subiect este puţin spus", a declarat îmbălsămătorul, sub rezerva anonimatului, într-un e-mail către The Epoch Times.

Un director de pompe funebre din Colorado a declarat pentru The Epoch Times: "Găsim aceste cheaguri de sânge albe şi fibroase la decedaţi de toate vârstele.

De exemplu, a fost un caz cu o persoană de 20 de ani căreia i s-a făcut autopsia. Decesul nu a fost legat de cheaguri (fără antecedente familiale), iar această persoană era sănătoasă şi avea grijă de ea însăşi. Am găsit două mănunchiuri mari şi albe în arterele inferioare. Acestea nu ar fi trebuit să fie acolo, mai ales având în vedere modul în care s-a produs decesul."

Directorul de pompe funebre a spus că înaintea procesului de îmbălsămare a început să întrebe dacă persoana a fost vaccinată şi stimulată.

"În funcţie de caz, nu găsim aceste cheaguri la decedaţii nevaccinaţi, ci doar cheaguri de sânge normale şi un drenaj bun. În cazul celor vaccinaţi, găsim cheaguri mai mari, care schimbă consistenţa sângelui în sine. Nu am mai văzut până acum atât de mult sânge îngroşat care să perturbe cu adevărat drenajul", a spus directorul.

Îmbălsămătorul de la o casă funerară din Noua Zeelandă, care s-a aflat printre beneficiarii sondajului şi care a contactat The Epoch Times, a descris cum, la şase luni de la începerea pregătirii sale, a văzut primul său "cheag de sânge de fibrină".

Supervizorul pe care îl avea la acea vreme a spus că "nu ştia ce este".

"Ea este îmbălsămătoare de aproximativ 20 de ani. L-am întrebat apoi pe managerul meu, care este şi el îmbălsămător, iar acesta a spus că i-a văzut înainte de COVID şi că nu exista nicio legătură", a spus îmbălsămătorul.

De la prima descoperire, el spune că încă mai găseşte mase albe ciudate "destul de regulat - de diferite mărimi, cu şi fără cheaguri de grăsime, şi cheaguri de sânge roşii normale".

"Nu sunt la curent cu statutul de vaccinare al decedatului sau cu problemele de sănătate recente ale acestuia, dincolo de [cauza] decesului, aşa că nu pot spune dacă există o legătură între o infecţie recentă cu COVID sau vaccinare", a declarat îmbălsămătorul.

El a spus că a încercat să discute despre descoperirile sale cu alţi colegi - nu pentru a "stârni probleme", ci pentru a afla la ce se uită.

Cu toate acestea, "la fel ca în cazul oricărei alte prezentări neobişnuite de pe masa mea... există un sentiment definitoriu de 'nu întreba, nu spune' în jurul acestui subiect", a spus el.

Un director de pompe funebre de la o casă mortuară de mare volum din Texas a declarat că a văzut cheagurile în mai multe cazuri de îmbălsămare, dar că trebuie să ştie mai multe despre ele înainte de a face alte comentarii.

Un antreprenor de pompe funebre din New York a declarat pentru The Epoch Times: "Am văzut mai multe cazuri de cheaguri fibroase".

În Utah, un director de casă funerară a confirmat că a văzut cheagurile "în cazurile noastre de vârstă mijlocie".

Un alt îmbălsămător din Utah, care lucrează în domeniu de peste 30 de ani, a declarat pentru The Epoch Times: "Dacă îmbălsămătorii văd o creştere a num[rului acestor cazuri, trebuie să afle de ce".

Îmbălsămătorul a spus că el crede că sunt necesare studii suplimentare, mai ales din cauza naturii ciudate a dovezilor.

"Este sporadic. De aceea este ciudat. Poţi să fii într-o zonă şi să constaţi că este mai frecvent. Alţi îmbălsămători nu o văd deloc - ei nu vor să vorbească despre asta şi o consideră o conspiraţie", a spus el.

Un antreprenor de pompe funebre din Oklahoma a declarat pentru The Epoch Times: "Da, toţi îmbălsămătorii de la acest loc funerar s-au confruntat cu acest fenomen, fiecare de mai multe ori în timpul îmbălsămării în ultimii doi ani".

Un director de casă funerară din Kentucky a declarat că este în această profesie de 37 de ani şi a început să vadă "cheaguri anormale".

Dar un îmbălsămător din Ohio a spus: "Nu am văzut niciodată un astfel de caz. Acest lucru este absolut fals. Nu există cheaguri de sânge albe şi fibroase. Noi îmbălsămăm peste 1.800 de cazuri pe an".

Dintre cele trei firme de pompe funebre din Australia care au răspuns la The Epoch Times, două au spus că nu au observat o creştere a numărului de cheaguri sau a "cheagurilor de sânge albe, fibroase".

Cea de-a treia a spus: "Vă rugăm să vă abţineţi să trimiteţi în mod continuu această vrăjeală ridicolă directorilor de pompe funebre ocupaţi".

Un respondent canadian a spus: "Nu am văzut niciun [cheag de fibrină]".

Un director de pompe funebre din Marea Britanie a declarat că intenţionează să raporteze e-mailul trimis de The Epoch Times ca fiind spam şi nu va răspunde la întrebări, deoarece "singurul scop este de a împinge propaganda de doi bani".


Organizaţii oficiale

The Epoch Times a contactat Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru comentarii cu privire la cheagurile fibroase.

"Nu avem nicio informaţie de difuzat despre îmbălsămare sau despre contactul cu directorii de pompe funebre", a declarat CDC într-un e-mail. Acesta a trimis reporterul la Asociaţia Naţională a Directorilor Funerari (NFDA).

O purtătoare de cuvânt a FDA a răspuns: "Cadavrele care sunt pregătite/îngrijite în cadrul procedurilor funerare [...] nu intră în sfera de reglementare a FDA".

"FDA reglementează celulele umane, ţesuturile şi produsele pe bază de celule şi ţesuturi ... destinate implantării, perfuziei sau transferului într-un recipient uman", a scris ea într-un e-mail.

National Institutes of Health, o agenţie din cadrul Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane al SUA, nu a răspuns la un e-mail al The Epoch Times care a întrebat dacă a primit rapoarte despre cheagurile de fibrinogen de la îmbălsămători şi antreprenori de pompe funebre.

Purtătoarea de cuvânt a NFDA, Jessica Koth, a declarat că nu era familiarizată cu sondajul care a fost realizat de domnul Haviland şi că asociaţia nu a primit niciun apel cu privire la astfel de cheaguri.

"Directorii de pompe funebre şi îmbălsămătorii nu sunt în niciun fel calificaţi să tragă concluzii despre vaccinurile COVID şi cheagurile de sânge şi dacă acestea sunt legate de cauza morţii unei persoane.

Directorii de pompe funebre nu au acces la istoricul medical sau de vaccinuri al unui individ şi nu sunt pregătiţi să tragă concluzii despre cauza morţii unui individ - această responsabilitate revine medicilor legişti, legiştilor şi medicilor.", a declarat doamna Koth pentru The Epoch Times, într-un e-mail.

Koth a adăugat că directorii de pompe funebre şi îmbălsămătorii se confruntă în mod obişnuit cu cheaguri atunci când îmbălsămează un individ care a murit "indiferent de cauza morţii - şi un oarecare număr de factori poate provoca cheaguri".

NFDA a trimis The Epoch Times la o intrare pe blog a lui Ben Schmidt, un director de pompe funebre şi îmbălsămător la Raven Plume Consulting, care a încercat să demonteze rapoartele despre materialul de fibrină din decedaţi de către îmbălsămători ca fiind "clişeu" mediatic.

Un efect pe termen lung al COVID-19 este formarea de cheaguri, care apare atât la persoanele vaccinate, cât şi la cele nevaccinate, potrivit postării de pe blog din 21 septembrie 2022.

"În plus faţă de COVID-19, Clinica Mayo enumeră următoarele cauze comune de formare a cheagurilor care includ arterioscleroza, fumatul, obezitatea, atacul de cord, insuficienţa cardiacă, tromboza venoasă profundă, accidentul vascular cerebral şi un istoric familial de cheaguri de sânge, pe lângă afecţiuni mai rare.

Cheagurile postmortem se pot forma rapid atâta timp cât sângele este încă în stare lichidă, ceea ce face ca plasma să se separe de elementele formate. Acestea sunt imagini obişnuite pentru îmbălsămătorii de toate nivelurile de pregătire", a scris Schmidt.

Autorul mai afirmă că nu există o bază de date care să facă referire la tendinţele în ceea ce priveşte cheagurile postmortem, "aşa că nu avem nicio idee despre amploarea şi frecvenţa anumitor tipuri de cheaguri".

Într-un e-mail de urmărire, Koth a declarat că, dacă îmbălsămătorii au îngrijorări cu privire la descoperirile lor, "cel mai prudent ar fi să le raporteze oficialilor locali din domeniul sănătăţii" pentru o urmărire sistematică.

"Ca asociaţie, nu avem neapărat expertiza necesară pentru a urmări şi studia astfel de rapoarte", a scris ea.

The Epoch Times a contactat mai mulţi patologi şi un cardiolog pediatru pentru a comenta structurile de fibrină, dar niciunul nu a răspuns.

Un purtător de cuvânt al Asociaţiei Americane de Hematologie, ca răspuns la un e-mail din partea The Epoch Times care solicita un comentariu al experţilor cu privire la coagularea postmortem, a scris: "Mă tem că acesta nu este un subiect despre care experţii noştri ar putea vorbi".

Hematologia este studiul sângelui şi al bolilor legate de sânge.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor