Unde va locui Novak Djokovic după retragerea din tenis

Novak Djokovic (screenshot via Facebook)
Veronica Petrică
01.10.2024

Poate că unii se întreabă dacă Novak Djokovic se va stabili în altă ţară după ce se va retrage din competiţile sportive. La această dilemă a răpuns tatăl lui Nole, Srđan Djokovic.

"Când Novak îşi va termina cariera de tenis, el va locui în oraşul său Belgrad, ţara sa, Serbia. Cred că nu există satisfacţie, mândrie şi succes mai mare decât copilul tău să răspândească gloria poporului său şi a ţării sale în întreaga lume.", a afirmat Srdjan Djokovic, potrivit sportal.blic.

De fapt nu este de mirare, pentru că Novak Djokovic, în vârstă de 37 de ani, a fost cuprins de o emoţie extraordinară când a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris anul acesta. La finala câştigată în faţa spaniolului Carlos Alcaraz, cu scorul 7-6(3), 7-6(2), după ultimul punct al meciului, Nole s-a prăbuşit în genunchi în lacrimi pe terenul central, în aplauzele publicului. El a aştepat 16 ani pentru a intra în posesia acestui râvnit trofeu.

Având o singură medalie de bronz în patru participări la Olimpiadele anterioare, Novak a câştigat în 2024 prima medalie de aur a Serbiei la Jocurile Olimpice. „Este mai întâi pentru ţara mea, pentru Serbia”, declarase el pentru Eurosport.

Novak a subliniat întotdeauna cât de mult înseamnă pentru el să-şi reprezinte ţara şi că preţuieşte în mod deosebit succesele pe care le-a înregistrat cu echipa naţională.

Astfel că în ultimii ani ai carierei sale, sârbul va acorda prioritate turneelor de Grand Slam şi va juca pentru Serbia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor