Un timişorean care l-a ameninţat cu moartea pe Arafat pe Facebook, internat la Psihiatrie

Raed Arafat - gov.ro
Raed Arafat - gov.ro (Epoch Times România)

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a anunţat, vineri, că un timişorean care l-a ameninţat cu moartea pe secretarul de stat Raed Arafat a fost internat medical la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, până la ameliorarea stării de sănătate a acestuia. Ameninţarea a fost făcută prin intermediul Facebook, relatează Agerpres.

“În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10 martie, în jurul orelor 12.00, aflându-se pe marginea drumului judeţean care face legătura între localităţile Săcălaz şi Sânmihaiul Român, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (Raed Arafat, n.r.), în sensul că îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă, aceste acte având legătura cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Potrivit sursei citate, procurorul a dispus faţă de suspect efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a stabili existenţa discernământului cu privire la săvârşirea faptei.

Raportul de expertiză medico-legală psihiatrică a fost întocmit de IML Timişoara la data de 19 martie şi s-a concluzionat că “persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prevăzut de art. 110 Cp (internarea medicală), având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect”.

În baza acestui raport, procurorul a formulat o propunere către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara în vederea internării medicale provizorii a suspectului, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

Propunerea Parchetului a fost admisă, iar faţă de suspect s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Decizia poate fi contestată în termen de 5 zile de la pronunţare.

În plus, judecătorul de drepturi şi libertăţi poate dispune în cursul urmăririi penale internarea medicală provizorie a suspectului sau inculpatului care este bolnav mintal ori consumator cronic de substanţe psihoactive, dacă luarea măsurii este necesară pentru înlăturarea unui pericol concret şi actual pentru siguranţa publică. Efectuarea în continuare a urmăririi penale şi dispunerea măsurii internării medicale provizorii nu pot să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, suspectul/inculpatul fiind nevinovat până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne