"Un om căzut. Îşi merită soarta" - Orban, după ce Cîţu a fost văzut la terasă în timp ce aveau loc negocierile cu PSD

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Fostul şef PNL Ludovic Orban l-a catalogat, la Realitatea PLUS, pe Florin Cîţu drept "un om căzut la pământ", după ce preşedintele liberalilor a fost văzut la o terasă la cafea în timp ce colegii săi negociau cu PSD formarea viitorului Guvern.

"Eu nu dau cu piciorul în oameni căzuţi la pământ, indiferent cât rău au făcut României sau PNL. Spun doar atât: îşi merită soarta. De la început nu a fost altceva decât o unealtă, un biet pion. Am spus foarte limpede că va fi sacrificat în momentul în care Iohannis şi grupul care a organizat toată această ticăloşie îl va considera expendable, că se poate debarasa de el. I-am şi spus când a propus excluderea mea. I-am spus că în curând nu va mai fi nici prim-ministru, nici preşedintele PNL", a declarat Orban.

Întrebat dacă era posibil ca Nicolae Ciucă să fie desemnat înainte premier, fostul lider PNL a replicat: "Da. Este desemnat şi a fost în planurile preşedintelui pentru că preşedintele are încredere în Nicolae Ciucă ştiind că e militar şi îl ascultă pe el. Eu am spus mereu: un partid liberal nu poate să sprijine un militar. Eu nu l-am susţinut pe Nicolae Ciucă. Şi pe Cîţu îl consideră slab şi disponibil să accepte orice"

"Nu cred că va rămâne foarte mult timp Cîţu preşedintele PNL. Deocamdată, l-a determinat să renunţe la ambiţia absurdă să rămână premier. La cum arată azi structurile de conducere importante, BEX şi preşedinţii de filiale, ceilalţi sunt glugă de coceni, ascultă ce ordin primesc. Dacă Cîţu va pleca, prin forţarea unui congres extraordinar sau demisie, tot Iohannis... Deocamdată, lui Iohannis îi convine foarte mult Cîţu pentru că nimeni din partid nu-l ascultă, cred că nici măcar secretarele de la partid", a adăugat Orban.

În opinia fostului preşedinte de partid, Florin Cîţu "nu ar trebui să conducă nici măcar o secţie de votare".

"Şi în curând nu va mai fi nici preşedinte. Toţi poartă vina că l-au pus pe Cîţu ştiind că nu mai poate fi premier şi că este prăbuşit în încredere", a afirmat Orban.