Un informator vorbeste despre alte lagare de concentrare din China

Practicantii Falun Gong reproduc o scena de extragere a organelor intr-o parada in New York City.
Practicantii Falun Gong reproduc o scena de extragere a organelor intr-o parada in New York City. (The Epoch Times)
Epoch Times România
31.03.2006

Sujiatun este doar unul din cele 36 de lagare de concentrare pentru Falun Gong in China

[Nota editorului: Acest raport este o compilatie de informatii oferite de o persoana care se identifica drept doctor veteran in Zona Militara din Shenyang, provincia Liaoning, China. The Epoch Times a adaugat doar titlurile. The Epoch Times incurajeaza mai multi oameni sa ofere informatii despre Lagarul de Concentrare din Sujiatun sau alte lagare similare in care sunt detinuti practicanti Falun Gong. The Epoch Times va fi discret si atent asupra propriei dumneavoastra sigurante.]

Sunt un doctor veteran militar in serviciul de logistica al armatei din zona militara din Shenyang. Din motive de siguranta nu imi voi dezvalui identitatea pentru moment. Rapoartele din afara Chinei despre Lagarul de Concentrare din Sujiatun unde sunt inchisi practicantii Falun Gong sunt adevarate desi unele detalii sunt incorecte. Extragerea organelor este o rutina acolo. Este de asemenea o practica comuna sa incinerezi practicantii Falun Gong morti sau chiar vii.

Cenusa oferita familiilor provine de la animale sau alte cadavre din crematoriu

Asa cum au stipulat multe regulamente, nivelul de varf al fiecarui guvern provincial are autoritatea sa creeze “organizatii de reciclare” pentru operarea detinutilor din zona militara aflata sub jurisdictia sa. Aceasta practica este permisa de un document legal pe care Comitetul Militar Central al Partidului Comunist Chinez l-a eliberat in 1962. Aceasta practica continua si in prezent. Conform regulilor documentului, prizonierii condamnati la moarte si criminalii pot fi operati conform nevoilor dezvoltarii statului sau socialismului. In timpul Marii Revolutii Culturale, cea mai excesiva modalitate de a opera acesti prizonieri a fost folosirea corpurilor lor pentru hrana. Cea de-a doua metoda ca si severitate a fost folosirea lor ca sclavi de munca pentru activitati de productie si tehnologice.

Dupa adoptarea unui amendament in 1984, a devenit legal sa extragi organe de la detinuti.

Departamentele de politie si juridice efectueaza extrageri de organe de la prizonierii aflati in viata inainte sa le incinereze corpurile. Uneori, ei ranesc prizonierii intr-o executie de forma inainte sa efectueze extragerea de organe de la acestia. Apoi le incinereaza corpurile.

Din 1992, o astfel de practica a devenit publica. Datorita dezvoltarii unor diferite afaceri in domeniu, corpurile umane au devenit materiale brute profitabile. Fiintele umane aflate in viata, precum si trupurile moarte, au devenit materiale industriale brute.

Multe crematorii in China nu incinereaza de fapt cadavrele dupa ce le primesc. In schimb, aceste cadavre sunt transferate in alta parte prin tunele secrete. In multe cazuri, cenusa data familiilor prizonierilor executati provine de la animale sau de la corpurile altor oameni. Unele dintre corpurile inmanate familiilor apartineau chiar unor cetateni chinezi care murisera cu mult timp in urma sau erau victime din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Trupurile adevarate sunt vandute la preturi ridicate diferitelor institutii si fabrici ca materiale brute pentru diferite produse. Aproape toate crematoriile din China sunt angajate in astfel de afaceri la negru.

Spitalul din Sujiatun este doar unul dintre cele 36 de lagare de concentrare similare aflate pe cuprinsul Chinei

Partidul Comunist Chinez (PCC) a declarat public ca Falun Gong este un “inamic de clasa,” transformand practicantii Falun Gong in tinte ale suprimarii sale foarte severe si sangeroase. Cu alte cuvinte, PCC a declarat ca practicantii Falun Gong sunt criminali. Asa numitul spital din Sujiatun este doar unul dintre cele 36 de lagare de concentrare similare aflate pe intreg cuprinsul Chinei. In prezent, majoritatea practicantilor Falun Gong detinuti se afla in inchisori, lagare de munca fortata si centre de detentie. Ei sunt transferati in alte parti in mare numar doar cand ocaziile speciale o cer. Provinciile Heilongjiang, Jilin si Lianoning au inchis cel mai mare numar de practicanti Falun Gong. Lagarul de concentrare din zona Jiutai, provincia Jilin este cel de-al cincilea lagar ca si marime din China care inchide practicanti Falun Gong. Doar in acest lagar sunt peste 14.000 de practicanti Falun Gong.

Lagarul de concentrare din Jilin, cu nume de cod 672-S, detine peste 120.000 de prizonieri

Pe baza unor informatii la care am acces, cel mai mare lagar de concentrare este in provincia Jilin. Lagarul de concentrare, cu nume de cod 672-S, inglobeaza peste 120.000 de detinuti. O mare parte dintre acestia sunt practicanti Falun Gong, criminali si prizonieri de constiinta din toata China, dar nu le stiu adresele.

Mai mult de 10.000 de oameni detinuti in lagarul de concentrare din Sujiatun la inceputul anului 2005

In asa numitul lagar de concentrare de sub pamant al Spitalului Districtual din Sujiatun, au fost intr-adevar peste 10.000 de oameni inchisi acolo la inceputul anului 2005. In prezent numarul detinutilor a scazut deoarece multi au fost transferati la alte lagare de concentrare.

5.000 de oameni pot fi transferati in 24 de ore pe rute secrete

Nu trebuie mai mult de o zi sa transferi 5.000 de oameni cu un tren special pe o ruta secreta. Am fost martor cum au fost transferati cu un astfel de tren peste 7.000 de oameni intr-un singur drum, din Tianjin pana in zona Jilin. A plecat noaptea, pazit de militari chinezi. Toata lumea din tren avea catuse la maini, asa ca nimeni nu putea scapa.

Nu veti gasi nici o dovada chiar daca intrati in lagarul din Sujiatun pentru a investiga

Este inutil sa intri in lagarul din Sujiatun pentru a incerca sa desfasori investigatii deoarece transferarea catorva mii de oameni se face foarte rapid.

Oficialii de varf ai PCC ii numesc pe practicantii Falun Gong “inamici de clasa,” folositori doar la obtinerea de profit

Trebuie intelese ultimele decizii ale oficialilor de varf ai PCC: Comitetul Central al PCC a fost de acord sa ii trateze pe practicantii Falun Gong drept “inamici de clasa” si sa ii foloseasca pentru a face bani fara sa fie nevoiti sa dea raportul autoritatilor mai inalte. Cu alte cuvinte, practicantii Falun Gong, precum si multi alti prizonieri din China, nu mai sunt priviti ca fiinte umane ci ca materiale brute pentru produse comerciale.

Asa ca ei au devenit obiecte de uz. Doar atat pot sa va spun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor