Un fost soldat german a fost găsit vinovat de spionaj pentru Moscova

(Captură Foto)
Redacţia
27.05.2024

Un fost soldat german a fost condamnat luni la trei ani şi jumătate de închisoare pentru că a transmis informaţii militare secrete Rusiei după izbucnirea războiului din Ucraina, transmite The Moscow Times.

Thomas H. a fost găsit vinovat şi acuzat de un tribunal din Duesseldorf că a transmis informaţii de la locul său de muncă - un birou de achiziţii militare - guvernului rus.

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat de această infracţiune, susţinând că spera să obţină în schimb informaţii care l-ar fi ajutat să îşi pună familia în siguranţă în cazul unui război nuclear între Moscova şi Occident.

Cazul de spionaj este unul dintre cele câteva descoperite în Germania de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Procurorii l-au acuzat pe Thomas H. că a fotografiat documente vechi de instruire legate de sisteme de muniţii şi tehnologie aeronautică şi că le-a aruncat în cutia poştală a consulatului rus din Bonn.

Acuzatul "a abordat consulatul general rus din Bonn şi ambasada rusă din Berlin şi şi-a oferit cooperarea" în mai 2023, au declarat procurorii.

"El a transmis informaţii pe care le-a obţinut în cursul activităţilor sale profesionale pentru ca acestea să ajungă la un serviciu de informaţii rusesc", au mai precizat aceştia.

Germania a fost în alertă maximă în ceea ce priveşte spionajul rusesc de la începutul invadării Ucrainei.

În aprilie, anchetatorii au arestat doi bărbaţi germano-ruşi, suspectaţi că au spionat în favoarea Moscovei şi au planificat atacuri în Germania pentru a submina livrările militare către Kiev.

Un fost ofiţer de informaţii german este în prezent judecat la Berlin, fiind acuzat că a transmis Moscovei informaţii care arătau că Germania avea acces la detalii despre operaţiunile mercenarilor ruşi din Ucraina.

Iar în noiembrie 2022, un bărbat german a fost condamnat cu suspendare pentru că a transmis informaţii serviciilor secrete ruseşti în timp ce era ofiţer de rezervă în armată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor