Un bărbat cântă alături de un papagal dotat cu o voce incredibilă. Duetul unic devine viral

Foto: (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)
Deborah George
20.08.2024

Un cântăreţ înaripat a făcut înconjurul lumii cu vocea sa spontană, interpretând duete cu stăpânul său care au devenit virale.

Tico, un papagal Amazon cu cap galben, era expus pentru vânzare la un târg de animale de casă atunci când Frank Maglio Jr. l-a întâlnit pentru prima dată în urmă cu 23 de ani.

Frank, care tocmai se mutase din Maryland în Florida, nu era în căutarea unei păsări. Deşi Frank a ezitat să-l cumpere pe Tico din cauza preţului ridicat, vânzătoarea a fost insistentă. În cele din urmă, aceasta i-a spus că Tico va trebui să fie trimis la un adăpost dacă nu-i găseşte o casă deoarece nu-l poate lua cu ea în Anglia.

„Asta mi-a frânt inima”, a declarat Frank pentru The Epoch Times. În cele din urmă, el a făcut o ofertă şi l-a primit pe Tico în casa sa.

Dl Maglio cu papagalul său, Tico. (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)
Dl Maglio cu papagalul său, Tico. (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)

Frank Maglio Jr., acum în vârstă de 60 de ani, a descoperit abilităţile vocale unice ale lui Tico în urmă cu aproximativ 20 de ani.

„În timpul pandemiei din 2020, am aflat că nu voi mai putea călători şi că va fi aşa pentru o perioadă destul de lungă”, a declarat Frank. „Aşa că am început să realizez videoclipuri de instruire pentru unele dintre produsele pe care le prezentam, astfel încât să pot face mai mult o afacere virtuală şi să lucrez de la distanţă.”

Într-o zi, Frank filma un videoclip pentru un instrument muzical şi exersa un cântec.

În timp ce soţia lui, Gina, a început să-l înregistreze cântând melodia „Stairway to Heaven” de Led Zeppelin, Tico a început să ţipe.

Foto: (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)
Foto: (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)

Nu suna prea plăcut şi doamna Maglio a sugerat să continue înregistrarea după ce Tico se opreşte. Cu toate acestea, Frank a avut o bănuială că au descoperit ceva.

„De fapt, cânta pe muzică”, a spus Frank. „Am fost cu adevărat uimit de ceea ce auzeam şi vedeam, pentru că părea că el chiar cântă.”

Deşi Frank nu a putut finaliza videoclipul de instruire, s-a distrat mult cu Tico şi aşteaptă cu nerăbdare să realizeze un alt videoclip cu pasărea talentată.

Foto: (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)
Foto: (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)

Amuzat, Frank a postat videoclipul pe Facebook, iar soţia clientului său, care era familiarizată cu papagalii, a comentat spunând că nu a mai văzut niciodată un papagal ca Tico şi a sugerat ca cei doi să înceapă un canal YouTube.

Aşa au şi făcut, iar astăzi Tico a devenit celebru pe internet. La momentul redactării acestui articol, Tico & the Man Frank Maglio au 440.000 de abonaţi şi au acumulat peste 97 de milioane de vizualizări până în prezent. Cu mai mult de 793 de videoclipuri, canalul a adunat 4,6 milioane de vizualizări numai într-o lună recentă.

Pentru Frank, aceste sesiuni de improvizaţii cu Tico înseamnă „totul” pentru el, iar pasărea adoră şi ea să creeze legături cu el.

Frank spune că pasărea este ca un „coleg de trupă în viaţa reală”.

Foto: (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)
Foto: (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)

„La fel ca relaţiile umane dintre colegii de trupă, depindem unul de celălalt, dar nu suntem îndrăgostiţi unul de celălalt”, a spus el, ”chiar dacă îl iubesc foarte mult!”

Cel mai popular videoclip al duetului este un scurtmetraj YouTube numit „Strut Right By”. Acesta a adunat până acum peste 9 milioane de vizualizări.

Cu toate acestea, unul dintre videoclipurile preferate ale lui Frank este „Brazil”, în care Tico încearcă să cânte într-o limbă latino-americană şi „cântă în ton şi în înălţime”.

„I-a plăcut muzica. Sincronizarea lui a fost impecabilă pentru a începe şi a se opri”, a spus Frank. „Şi mi-a plăcut cum se uita la mine pentru indicaţii, era deja experimentat în acel moment.”

O altă piesă preferată este „Purple Rain” de Prince, pe care au înregistrat-o recent pentru a comemora cea de-a 40-a aniversare a lansării melodiei.

Frank îşi descrie canalul ca fiind un loc „unde oamenii intră pentru un zâmbet şi o doză de fericire”, adăugând că fanii săi sunt „extrem de amabili”.

„Fanii noştri iubesc canalul şi se bazează pe noi pentru un zâmbet”, a spus el. „Aşa că mă motivează să continui să fac videoclipuri”.

În vremuri tumultoase recente, oameni dintr-o ţară devastată de război l-au urmărit pe Tico în timp ce se adăposteau în subteran.

Aceşti telespectatori recunoscători i-au spus lui Frank că dacă nu ar fi fost duo-ul „care le dă speranţă şi lumină că există o lume mai bună acolo, ei nu ar fi reuşit să treacă prin asta”.

Deoarece canalul lor a avut un succes atât de mare, Frank este pregătit pentru următorul capitol. Cuplul a cumpărat recent o rulotă şi plănuiesc să ducă spectacolul pe străzi şi să organizeze întâlniri cu fanii. Aceasta va fi cu siguranţă o perioadă interesantă pentru Frank şi fani - şi, desigur, pentru Tico.

Tico cu familia Maglio. (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)
Tico cu familia Maglio. (Prin amabilitatea lui Tico & the Man Frank Maglio)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor