Ucraina anunţă că soldaţii care păzeau Insula Şerpilor sunt în viaţă. Au fost însă capturaţi de ruşi

Statul Major al Armatei Ucrainei a anunţat luni că militarii care păzeau Insula Şerpilor şi au dus lupte grele cu marina rusă sunt în viaţă dar au fost luaţi prizonieri de trupele ruse de ocupaţie.

Informaţia vine în condiţiile în care, anterior, se crezuse că cei 13 soldaţi ar fi fost ucişi în timp ce apărau micuţa insulă.

Totodată, Statul Major al Armatei Ucrainei mai informează că ruşii i-au luat prizonieri şi pe membrii echipajului unei nave civile trimise pe Insula Şerpilor într-o misiune umanitară, şi lansează un apel public pentru eliberarea acestora.

"Cerem eliberarea imediată din Rusia a cetăţenilor ucraineni capturaţi ilegal. Facem un apel către comunitatea internaţională, către credincioşii de toate confesiunile să facă tot ce ţine de ei pentru a influenţa Rusia să ne elibereze cetăţenii.

În ceea ce priveşte puşcaşii marini şi poliţiştii de frontieră care au fost luaţi captivi de ocupanţii ruşi pe Insula Şerpilor, suntem foarte bucuroşi să ştim că fraţii noştri sunt în viaţă şi sunt bine!", transmit ucrainenii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe