U.S. Air Force, noi informaţii despre noul bombardier invizibil B-21: „Nimeni de pe planetă nu poate face ceea ce facem noi”

Noul bombardier "invizibil" B-21 al SUA (Youtube - screenshot)
Redacţia
20.09.2024

Liderii Forţelor Aeriene ale SUA au oferit informaţii actualizate despre B-21 Raider, un avion futurist care se aşteaptă să devină următorul bombardier american nuclear "invizibil", dotat cu o tehnologie care îl face greu de detectat de radare, informează CBS News.

Potrivit unui comunicat de presă al Air Force, aeronava poate livra atât „muniţii convenţionale, cât şi nucleare”, dar va fi „esenţială pentru descurajarea conflictelor” din întreaga lume.

Generalul Thomas Bussiere, comandantul Air Force Global Strike Command, a declarat că bombardierul B-21 Raider va ajuta Statele Unite să ţină pasul cu ameninţările din întreaga lume.

„Suntem singura forţă de bombardiere din lumea liberă. [...] Nimeni de pe planetă nu poate face ceea ce facem noi acum”, a declarat Bussiere, adăugând că va exista probabil o cerere crescută pentru sprijinul pe care bombardierul invizibil îl poate oferi în următorii ani.

În prezent, bombardierul invizibil rămâne în stadiul de zbor de testare şi efectuează două astfel de zboruri pe săptămână, potrivit lui Thomas Jones, preşedintele sectorului Northrop Grumman Aeronautics Systems. O fotografie împărtăşită de Forţele Aeriene arată unul dintre bombardiere în timpul testelor de zbor.

„Începem cu adevărat să atingem o cadenţă destul de mare [...] când am început această călătorie, am făcut un jurământ că vom proiecta acest sistem pentru a fi un zbor zilnic. A fost un an fenomenal de progrese şi sperăm să continuăm aşa şi anul viitor”, a declarat Jones, potrivit comunicatului.

Un test notabil recent a confirmat designul structural şi integritatea bombardierului invizibil, potrivit oficialilor. Avionul trece acum printr-o campanie de testare a oboselii.

După ce avioanele vor fi testate, o parte dintre ele vor fi livrate Bazei Forţelor Aeriene Ellsworth din Dakota de Sud pentru a ajuta la instruirea escadrilelor Forţelor Aeriene cu privire la bombardierul invizibil. Când B-21 va intra în serviciu, acest sit va fi principala bază de operaţiuni pentru bombardierul invizibil.

Baza aeriană Whiteman din Missouri va fi o bază secundară, iar baza aeriană Dyess din Texas o a treia.

Bombardierul invizibil urmează să înlocuiască bombardierele B-1 Lancer şi B-2 Spirit din flota forţelor aeriene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor