Twitter, îngrijorat de libertatea pe internet din Uganda, în timp ce închide mii de conturi conservatoare

Logo-ul platformei sociale de microblogginig, Twitter
Logo-ul platformei sociale de microblogginig, Twitter (Loic Venance/AFP/Getty Images)

Twitter a decis ca este un moment bun pentru a analiza cum merg lucrurile - alegând, dintre toate ţările şi locurile de pe acest Pământ - Uganda.

Preşedintele ugandez Yoweri Museveni a interzis temporar Facebook şi Twitter în ultimele ore dinaintea alegerilor generale de joi pentru preşedinţie şi parlament.

Museveni a susţinut că platformele de socializare din SUA sunt angajate în cenzura care vizează în mod nedrept campania sa - şi susţin candidatul opoziţiei, Bobi Wine.

Aşa că, după ce în campania electorală americană Twitter a cenzurat scandalurile care îl vizau pe Joe Biden, pentru ca săptămâna aceasta să înceapă o campanie masivă de ştergere a influencerilor din tabara Trump - compania Twitter a declarat următoarele:

"Condamnăm cu putere blocările pe internet"

Evoluţia survine după ce giganţii Amazon, Apple şi Google au convenit să distrugă Parler, o platformă alternativă de social media, după ce utilizatorii cenzuraţi de platformele tradiţionale au început să se refugieze acolo.

Culmea este că Facebook a recunoscut pentru AP că a eliminat într-adevăr mulţi utilizatori care îl promovează Museveni, deoarece a pretins că acesta avea o campanie care "a folosit conturi false şi duplicate pentru a gestiona pagini, a comenta conţinutul altor persoane, a identifica utilizatorii, a repartiza postările în grupuri pentru a le face să apară mai populare decât erau. Având în vedere alegerile iminente din Uganda, ne-am deplasat rapid pentru a investiga şi a elimina această reţea" - conform Zerohedge.

Iar acum după luni de cenzura făţişă, Twitter este îngrijorat de nerespectarea principiilor libertăţii de exprimare şi de #OpenInternet - aşa cum a afirmat în mesajul său oficial - în ţări străine îndepărtate, cum ar fi Uganda, în timp ce închide simultan mii de conturi conservatoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii