Turla catedralei din Rouen, Normandia, a luat foc

Un nor de fum se ridică din vârful catedralei din oraşul francez Rouen, Normandia (Screenshot)
Redacţia
11.07.2024

Un nor de fum se ridică din una dintre cele mai frumoase catedrale din Franţa, pictată de Claude Monet, catatedrala din oraşul Rouen.

Turla catedralei gotice din Normandia a luat foc în timpul lucrărilor de renovare, scenele amintind tulburător de incendiul devastator ce a izbucnit în 2019 la catedrala Notre Dame din Paris.

Catedrala din Rouen, una dintre cele mai frumoase din Franţa, a fost pictată de mai multe ori de artistul impresionist Claude Monet în secolul al XIX-lea.

Imagini televizate arătau un nor întunecat de fum care se ridica de pe turlă, în timp ce oamenii de pe stradă priveau îngroziţi în sus.

De mai multe săptămâni, vârful era înconjurat de schele şi de un înveliş alb.

Catedrala a fost evacuată, iar serviciile de urgenţă se află la faţa locului, a transmis prefectura locală, care exercită autoritatea de stat în regiune.

Un cordon de securitate a fost instituit în jurul clădirii. Prefectura a precizat că nu au fost raportate victime, iar amploarea pagubelor este încă greu de evaluat.

Primarul din Rouen, Nicolas Mayer-Rossignol, a anunţat pe reţeaua de socializare X: "Un incendiu este în curs de desfăşurare la turla catedralei din Rouen. Originea este necunoscută în acest stadiu. Toate resursele publice sunt mobilizate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor