Turcan vrea să regândească asistenţa socială. Anunţă o nouă lege

Raluca Turcan - gov.ro
Raluca Turcan - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a anunţat că îşi propune regândirea asistenţei sociale pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent familiilor vulnerabile. În acest scop, ar urma să fie stabilit prin lege „un pachet minim de servicii” de care vor beneficia copiii şi familiile vulnerabile.

”Familiile monoparentale şi familiile cu mulţi copii sunt printre cele mai vulnerabile categorii din România, aceasta a fost una dintre concluziile campaniei naţionale destinate beneficiarilor de ajutor social. În cazul acestor familii, necesitatea de a dezvolta servicii integrate este cu atât mai evidentă, pentru că nevoile copiilor şi ale adulţilor sunt diverse, iar sprijinul pe care îl oferă statul nu se poate limita la ajutorul financiar.

Ne-am propus să regândim asistenţa socială pentru ca statul să poată furniza sprijin consistent, de la asistenţă medicală, consiliere educaţională, până la consiliere pentru integrare pe piaţa muncii pentru adulţii apţi de muncă din aceste familii.

De asemenea, vom stabili tot prin lege un pachet minim de servicii care se adreseză cu precădere copiilor şi familiilor vulnerabile. Şi pentru că tot campania naţională destinată categoriilor vulnerabile a arătat că serviciile de asistenţă socială nu sunt suficiente şi nici eficiente, ne propunem să întărim capacitatea acestora, mai ales în mediul rural şi să asigurăm personalul necesar, cu pregătirea adecvată.

Astăzi este Ziua Internaţională a Familiei. Îmi doresc ca fiecare familie din mediile vulnerabile din România să fie sprijinită în mod real de stat, atât prin serviciile sociale, cât şi prin şansa acordată copiilor din aceste familii de a ieşi din dependenţa faţă de stat, prin educaţie”, a transmis Raluca Turcan pe Facebook sâmbătă, de Ziua Internaţională a Familiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne