Trupele americane din Siria acuză boli misterioase. Pentagonul crede că sunt arme cu emisii direcţionate de microunde. Rusia ar fi responsabilă

Incident între soldaţi ruşi şi americani pe o autostradă în Siria
Incident între soldaţi ruşi şi americani pe o autostradă în Siria (captură video)

Trupele americane din Siria par să fie lovite cu arme sofisticate, potrivit unui raport publicat de Politico. Conform surselor, Departamentul american al Apărării investighează presupusele atacuri încă de anul trecut.

Situaţia a intrat în atenţia conducerii Pentagonului în momentul în care mai mulţi militari au acuzat boli misterioase în Siria. Pentagonul suspectează Rusia.

Patru oficiali din domeniul securităţii naţionale implicaţi în anchetă au declarat pentru Politico că Departamentul Apărării investighează incidentele suspectate încă de anul trecut.

Două surse au declarat pentru Politico că ancheta asupra militarilor care acuză boli ciudate include cazuri din Siria, unde trupele au dezvoltat simptome asemănătoare gripei în toamna trecută.

Politico a mai raportat că Departamentul Apărării a informat Congresul cu privire la existenţa unor informaţii despre atacurile "energetice".

Dar un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat pentru Politico că Departamentul Apărării nu era la curent cu atacurile "cu energie" direcţionate împotriva trupelor din Siria.

Publicaţia Business Insider a contactat Departamentul Apărării pentru comentarii.

Atacurile cu energie direcţionată implică orientarea unui fascicul de unde electromagnetice către o anumită ţintă şi ar putea implica infrastructură asemănătoare cu laserele, dar care emite pe frecvenţe diferite, înalte, în general în afara spectrului vizibil.

Metoda poate implica direcţionarea de microunde către oameni, pentru a cauza vătămări corporale.

Oficialii SUA din Cuba, China şi Rusia s-au îmbolnăvit misterios, iar studiile au arătat că radiaţia cu microunde este principala cauză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe