Trump: Iohannis face o treabă foarte bună privind lupta anticorupţie / Mi-ar plăcea să vin în România

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Nicholas Kamm/AFP/Getty Images)

Preşedintele SUA Donald Trump a afirmat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că apreciază rezultatele luptei anticorupţie din România. Întrebat de corespondentul hotnews.ro dacă în discuţiile bilaterale se va discuta şi această chestiune, liderul american a apreciat că preşedintele Klaus Iohannis "face o treabă foarte bună".

"Ştiu că e un moment politic sensibil", a mai comentat Trump, adăugând că în multe ţări corupţia este o problemă dificilă şi că ştie ca şi în România există această problemă dar că are încredere că Iohannis va face ceea ce trebuie în această privinţă.

La rândul său, preşedintele României a precizat că îi va prezenta lui Trump "rezultatele foarte bune înregistrate de România în lupta anticorupţie".

Întrebat dacă se va discuta şi chestiunea introducerii României în programul Wisa Waver, preşedintele SUA a replicat că problema a mai fost discutată şi va mai fi discutată în continuare.

În privinţa Huawei, chestionat dacă statele partenere ca România trebuie să analizeze mai bine afacerile companiei chinezeşti înainte de lua o decizie privind infrastructurile critice, Trump s-a declarat convins că "România va face acest lucru".

De asemenea, întrebat dacă va veni în România, Trump a răspuns: "Mi-ar plăcea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne