Trump cere marilor companii farmaceutice să divulge toate datele privind efectele secundare ale vaccinurilor

Donald Trump (Michael Reynolds - Pool/Getty Images)
Tom Ozimek
07.09.2023

Fostul preşedinte Donald Trump i-a spus fostei candidate la postul de guvernator al statului Michigan, Tudor Dixon, într-o conversaţie recentă pe podcastul său, că firmele farmaceutice au "obligaţia de a fi cinstite" cu privire la efectele secundare ale vaccinurilor şi ar trebui să dezvăluie toate datele relevante privind efectele nocive ale vaccinurilor.

Preşedintele Trump şi Dixon au discutat o serie de subiecte într-un episod din podcastul Tudor Dixon de săptămâna trecută, de la acuzaţii de corupţie împotriva preşedintelui Joe Biden la afirmaţii privind armarea agenţiilor federale împotriva fostului preşedinte.
"Acesta este cel mai corupt preşedinte din istorie", a afirmat preşedintele Trump, referindu-se la succesorul său în Biroul Oval.

"Şi cel mai incompetent în acelaşi timp. Este destul de incredibil", a adăugat preşedintele Trump, insistând că diferitele acuzaţii penale care i-au fost aduse sunt încercări de intervenţie în alegerile din 2024.

La un moment dat, în cadrul discuţiei, Dixon a întrebat despre anunţul preşedintelui Biden de a finanţa un nou vaccin COVID-19.

"El vrea ca toată lumea să facă acest vaccin. Şi auzim despre o mulţime de plângeri de la cei afectaţi de vaccin. A spune multe este o subestimare", a spus Dixon.

Au existat rapoarte care leagă vaccinurile COVID-19 pe bază de proteină spike de probleme ale pielii, un ţiuit în urechi cunoscut sub numele de tinitus, deficienţe de vedere, coagularea sângelui şi chiar moartea.

Studiile au dezvăluit, de asemenea, o serie de alte probleme care afectează copiii vaccinaţi. De exemplu, un studiu recent, publicat în revista Frontiers in Immunology, arată că vaccinul pe baza de ARNm pentru COVID-19 a redus răspunsul imunitar al copiilor la alte infecţii, făcându-i mai predispuşi să se îmbolnăvească după ce au intrat în contact cu alţi agenţi patogeni.

Un alt studiu publicat de Circulation a arătat că unii copii care au suferit inflamaţii cardiace după vaccinarea cu COVID-19 au avut cicatrici pe inimă câteva luni mai târziu.

"Suntem cu toţii implicaţi"

Tudor Dixon l-a întrebat apoi pe preşedintele Trump despre transparenţa datelor privind vaccinurile, citând rapoarte privind diverse evenimente adverse, inclusiv inflamaţii ale inimii şi cheaguri de sânge.

"Numeroase companii farmaceutice au refuzat să facă publice datele lor privind efectele secundare ale vaccinurilor. Dar am văzut cazuri de miocardită, cheaguri de sânge şi atacuri de cord; toate acestea sunt în creştere. Cercetările nu au fost niciodată făcute publice", a spus ea.

Aceasta a întrebat apoi dacă preşedintele Trump va "cere companiilor producătoare de vaccinuri, companiilor farmaceutice să facă publice datele lor despre vaccinuri, astfel încât să putem înţelege ce constată ei de fapt în legătură cu efectele secundare ale acestui vaccin".

Preşedintele Trump a răspuns spunând că firmele farmaceutice "ar trebui să facă acest lucru", adăugând că "suntem cu toţii în această situaţie, iar ei ar trebui să facă acest lucru".

În contextul comentariilor preşedintelui Biden privind finanţarea unui nou vaccin COVID-19, fostul preşedinte a declarat că "orice lucru nou trebuie analizat cu mare atenţie".

El a reiterat apoi ideea că societăţile farmaceutice ar trebui să facă publice toate datele privind efectele secundare ale vaccinurilor.

"Acestea ar trebui să fie făcute publice imediat. Oamenii ar trebui să înţeleagă acest lucru şi ar trebui să ştie ce arată cercetările", a declarat preşedintele Trump.

Tudor Dixon a menţionat apoi că, în conformitate cu Legea privind pregătirea publică şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă, companiile farmaceutice sunt protejate de răspunderea pentru leziunile provocate de vaccinuri până în decembrie 2024.

"Deci, odată ce acest lucru va expira, atunci când vor putea fi trase la răspundere pentru orice tip de leziuni provocate de vaccinuri, le veţi spune acestor companii că trebuie să fie sincere în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu acest vaccin?", a întrebat doamna Dixon.

Preşedintele Trump a răspuns spunând că firmele ar greşi dacă ar ascunde orice informaţie privind daunele provocate de vaccin.

"Trebuie să fie sincere cu cifrele, cu faptele, şi au obligaţia de a fi sincere, iar dacă vor ascunde informaţii, înseamnă că ascund ceva care nu este bun" a spus el.

"Vom fi alături de ei în multe feluri", a spus preşedintele Trump despre persoanele care au suferit leziuni cauzate de vaccin.

Între timp, Food and Drug Administration (FDA) a primit ordin să accelereze ritmul în care face publice datele pe care s-a bazat pentru a autoriza vaccinurile COVID-19.

Datele studiului de testare a vaccinului COVID-19

În luna mai, un judecător federal din Texas a decis că FDA trebuie să se grăbească să dezvăluie datele care au stat la baza deciziei de a autoriza vaccinurile COVID-19, ordonând ca toate documentele să fie făcute publice până la jumătatea anului 2025 şi nu, aşa cum dorea FDA, pe parcursul a 23,5 ani.

"Democraţia moare în spatele uşilor închise", aşa şi-a început judecătorul districtual american Mark Pittman ordinul său (pdf), care cere FDA să prezinte datele privind vaccinurile COVID-19 ale Moderna şi Pfizer într-un ritm mediu de cel puţin 180.000 de pagini pe lună.

FDA a argumentat că ar fi "nepractic" să publice cele 4,8 milioane de pagini estimate la un ritm mai mare de 1 000-16 000 de pagini pe lună: un ritm care ar însemna că pachetele de informaţii ar fi publicate timp de cel puţin 23,5 ani.

În timp ce judecătorul a menţionat în ordonanţa sa că instanţa recunoaşte resursele limitate ale FDA dedicate cererilor de eliberare a informaţiilor (FOIA), el a declarat că "numărul de resurse pe care o agenţie le dedică unor astfel de cereri nu dictează limitele drepturilor FOIA ale unei persoane".

"În schimb, Curtea trebuie să se asigure că se furnizează în timp util cea mai completă dezvăluire posibilă a informaţiilor solicitate, deoarece 'informaţiile vechi au o valoare redusă'", a scris domnul Pittman.

Încrederea în FDA în ceea ce priveşte aprobarea vaccinului COVID-19 a fost zdruncinată de dezvăluirea faptului că autorităţile de reglementare au accelerat aprobarea vaccinului Pfizer pentru a facilita mandatele.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) continuă să recomande ca persoanele de toate vârstele să se injecteze cu vaccinul COVID-19, în ciuda riscului de inflamare a inimii şi a altor efecte secundare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor