Trei superjucătoare au semnat deja pentru Oltchim!

Bogdan Costea
01.05.2012

Eliminată în acest sezon în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin, Oltchim Rm Vâlcea pregăteşte marea revanşă. Campioanele României au anunţat deja un program extrem de important de transferuri, care ar putea consolida echipa şi ar putea-o propulsa spre obiectivul din ultimii ani, acela de a câştiga, până la urmă, Liga Campionilor.

Astfel, au semnat deja pentru Oltchim franţuzoaicele Amandine Leynaud (portar) şi Allison Pineau (centru), ambele vicecampioane mondiale, dar şi portugheza Alexandrina Barbosa (inter). Dacă ar fi să o punem la socoteală şi pe Cristina Neagu, care va reveni pe teren după mai bine de un an de absenţă, atunci ne gândim deja la o echipă a Oltchimului mult mai puternică şi cu şanse sporite la titlul de cea mai bună formaţie din Europa.

În ultimii patru ani, Oltchim a jucat o dată finala Ligii şi a ajuns de două ori până în semifinale.

Pe e altă parte, portarul Luminiţa Huţupan Dinu şi-a încheiat contractul cu Oltchim, la patru luni de la revenirea în poarta campioanei. Revenirea Luminiţei în poarta Oltchimului în 2012, cu primul meci oficial în care a reintrat, derulat în 15 ianuarie, a fost de bun augur, handbalista ajutând campioana nu doar în Liga Naţională, cât mai ales în campania din Liga Campionilor.

Contractul său cu Oltchim, care a fost semnat lunar de la revenire, a expirat, iar jucătoarea nu a mai făcut deplasarea cu formaţia vâlceană la Ploieşti, pentru meciul din etapa a XXIV-a, de marţi (ora 11.00). Astfel, ultima partidă în care a jucat a fost cea din 25 aprilie, când Oltchim a învins pe teren propriu formaţia CSM Cetate Deva, cu 41-26.

Luminiţa Huţupan Dinu a declinat şi o convocare la echipa naţională, pentru turneul preolimpic de la Lyon. Votată cel mai bun portar al lumii în 2011, Luminiţa Huţupan Dinu are în palmares trei trofee de Liga Campionilor, cucerite cu Krim Ljubljana (2001, 2003), respectiv Kometal Skopje (2002).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor