Tragi-comic: O protestatară care a sunat la 112 să denunţe abuzurile Jandarmeriei a fost ghidată spre Jandarmerie

Piaţa Victoriei sâmbătă, 11 august
Piaţa Victoriei sâmbătă, 11 august (Mihut Savu / Epoch Times)

După intervenţia în forţă a Jandarmeriei la protestul de vineri, din Piaţa Victoriei, care s-a soldat cu numeroase victime, cetăţenii nu par dispuşi să se lase intimidaţi şi au luat cu "asalt" Parchetul Militar din Bucureşti pentru a depune plângere împotriva abuzurile suferite.

Una dintre protestatare, Alexandra, ajunsă şi ea azi la Parchet, a povestit evenimentele de vineri seară cu umor. După ce a sunat la serviciul 112 pentru a acuza violenţele şi haosul din Piaţă, operatoarea a îndrumat-o să sune la Jandarmerie, potrivit digi24.

„A fost o acţiune abuzivă, plantonul care s-a deplasat pe artera dintre Mihalache şi Aviatorilor a ordonat să ieşim, deşi era haos afară, oameni ţipând 'criminalilor'. Am sunat la 112, operatoarea a zis să sunăm la jandarmerie, mi se pare foarte amuzant”, a povestit Alexandra.

Continuând într-o notă tragi-comică, la protestul de a doua zi, sâmbătă, unii jandarmi aveau flori, printre care floarea-soarelui, prinse de uniformă, iar duminică seara, Jandarmeria a postat pe pagina de Facebook o fotografie cu un jandarm lângă copii la protestul ce abia începuse în Piaţa Victoriei, însoţită de textul: "Aşa am început seara, aşa vrem să o continuăm! Mulţumim!"