Tragedia de la Balş. Cîţu: Nimeni nu este mai presus de lege. În mandatul meu se va materializa acest principiu

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a mers sâmbătă la Institutul "Matei Balş" pentru a se asigura că celor care cercetează cauza incendiului nu le lipseşte nimic şi nu va exista pauză în ceea ce priveşte ancheta în cazul incendiului care a avut loc în dimineaţa zilei de vineri.

De asemenea, premierul a dat asigurări că va introduce criterii de performanţă pentru managementul spitalelor şi că vinovaţii vor suporta consecinţele.

"Avem nevoie de adevăr cât mai repede. Am discutat cu managerul institutului, Maria Niţescu, şi cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului.

Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge şi aşa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituţiile statului.

Este nevoie de criterii de performanţă urgent şi le voi introduce.

Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate.

Şi vă promit: vinovaţii vor suporta consecinţele, indiferent de funcţia pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va şi materializa acest principiu.", a transmis Cîţu pe pagina de Facebook a guvernului.