Toader, citat la DNA în dosarul fostului agent guvernamental la CEDO care a pledat în favoarea lui Dragnea

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a fost citat ca martor la DNA în dosarul fostului agent guvernamental la CEDO, Viorel Mocanu, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Citarea a fost făcută telefonic, însă până în acest moment nu a fost stabilită o dată exactă pentru audiere.

În acest dosar, fostul agent guvernamental la CEDO Viorel Mocanu este vizat pentru că a pledat în favoarea fostului lider PSD şi în defavoarea statului român în cauza Dragnea vs România de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Fostul preşedinte PSD – aflat acum în puşcărie ca urmare a celei de-a doua condamnări, din dosarul angajărilor fictive – a reclamat la CEDO faptul că nu ar fi beneficiat de un proces echitabil în dosarul Referendumul în care a primit prima condamnare definitivă de 2 ani de detenţie cu suspendare.

Potrivit surselor g4media.ro, Toader nu ar fi avizat pledoaria pro-Dragnea a guvernului pentru că nu i s-ar fi cerut un astfel de aviz, agentul guvernamental la CEDO fiind o instituţie din cadrul MAE.

Săptămâna trecută, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a retras pledoaria pro-Liviu Dragnea depusă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de fostul agent guvernamental Viorel Mocanu, pentru că a fost făcută ”în detrimentul statului român”.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne