Ţiriac: "Nu-mi trebuie NATO, nu-mi trebuie bază militară!"

Fostul mare tenisman Ion Ţiriac. (Getty Images)
Ana Ion
29.09.2024

Invitat în emisiunea moderată de Ovidiu Ioaniţoaia în studioul GSP, Ion Ţiriac a discutat despre alegerile politicienilor din ţara noastră, după care a făcut unele aprecieri controversate despre apartenenţa României la NATO.

Întrebat dacă simte că politicienii vor fi dispuşi să facă mai multe, după alegerile parlamentare şi prezidenţiale din noiembrie 2024, Ion Ţiriac a părut optimist, dar precaut, scrie GSP.ro.

„Hai să lăsăm să vedem alegerile. Dar speranţa o am! Pentru că ei spun că ajută, că vor să dea legea public-privat, că vor să facă nu ştiu ce, dar mereu e aşa înainte de alegeri. Totuşi, acum se pare că se mişcă. Dar e un lucru care mă stupefiază”.

Ţiriac şi-a expus apoi viziunea:

„Dom'le, să ajuţi sportul nu costă un braţ şi un picior, cum spun englezii! Costă mult mai puţin decât bugetul militar pe o lună. Sport, învăţământ, sănătate, la copii. Adică cu bugetul ăla de o lună... Eu nu vreau război. Nu-mi trebuie NATO, nu-mi trebuie bază militară, nu-mi trebuie nimic. Îmi trebuie să am un popor sănătos şi nu-l mai am din cauza faptului că nu investesc jos, jos, la răsaduri.

Acolo nu investesc. Aş vrea să ridicăm din nou cele 500 de grădiniţe sportive. Aş vrea să ridicăm din nou şi sportul la sate, dacă vreţi. Să-mi vină ceva. Să-mi vină ceva ca număr, ca să pot şi eu sa aleg”, a tunat Ion Ţiriac.

Declaraţia acestuia, într-o perioadă când războiul din Ucraina provoacă teroare inclusiv pe graniţa românească, este discutabilă.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor