Tenis: Djokovic, nr. 1 mondial, devine ambasadorul mărcii japoneze Uniqlo

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial, devine pe o perioadă de cinci ani ambasadorul firmei japoneze de echipament Uniqlo. Novak Djokovic (ST) şi Tadashi Yanai(DR), CEO al Fast Retailing grup (Comptoir des Cotonniers, Princess Tam-Tam şi Uniqlo) în timpul unei conferinţe de presă, Paris, 23 mai 2012. (ERIC PIERMONT / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
24.05.2012

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial, devine pe o perioadă de cinci ani ambasadorul firmei japoneze de echipament Uniqlo, ale cărei ţinute le va purta începând cu turneul parizian de la Roland Garros, care debutează duminică, a anunţat miercuri marca japoneză de echipament sportiv.

PDG-ul Fast Retailing (casa mamă a Uniqlo), Tadashi Yanai, a făcut special deplasarea la Paris pentru a anunţa această cooperare şi pentru a prezenta primele produse într-un palat parizian, fără să dezvăluie valoarea contractului.

Novak Djokovic a defilat în faţa presei în echipamentul pe care îl va purta la Roland Garros, alb cu două dungi roşu şi alb, culorile drapelului sârb.

"Cred că schimbarea a venit la momentul oportun", a declarat jucătorul sârb, care până acum se afla sub contract cu firma italiană Sergio Tacchini. El va rămâne în schimb încălţat de firma Adidas.

"Sper ca această cooperare să îmi aducă succes la Roland Garros", a adăugat Djokovic, reamintind că turneul parizian este singurul de Mare Şlem care îi lipseşte din palmares.

"Sunt şase săptămâni de când joc pe zgură şi sunt foarte mulţumit de jocul meu în acest moment. Am ridicat nivelul performanţei mele, mai ales la Roma", a declarat el.

"Roland Garros este turneul cel mai important pe această suprafaţă şi este în topul priorităţilor mele în 2012", a adăugat sârbul, spunând că este "foarte determinat să-l câştige".

Data punerii în vânzare a noii linii în magazinele Uniqlo nu a fost încă fixată, a indicat Tadashi Yanai.

În cadrul acestui parteneriat, sportivul va purta nu doar ţinutele de tenis Uniqlo pe teren, ci şi ţinute de stradă, create de directorul artistic Naoki Takizawa, care până acum a lucrat pentru Issey Miyake.

De asemenea, este prevăzută şi o colaborare pentru dezvolarea de noi linii de produse.

Înţelegerea prevede şi crearea de tricouri, urmând ca beneficiile din vânzarea lor să fie vărsate fundaţiei Novak Djokovic pentru finanţarea unor proiecte legate de copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor