Tenis: Kim Clijsters se va retrage după US Open

Jucătoarea belgiană de tenis Kim Clijsters. (JACQUES DEMARTHON / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.05.2012

Jucătoarea belgiană de tenis Kim Clijsters, fostă nr. 1 mondial, se va retrage din activitate cu ocazia US Open (27 august-9 septembrie), a anunţat ea marţi într-o conferinţă de presă la Paal (Belgia), potrivit agenţiei Belga.

 

"În principiu, mă voi opri la US Open. Este turneul în care am cunoscut cele mai mari succese şi care din acest motiv este special pentru mine", a declarat jucătoarea belgiană.

"Arena se află la circa 45 de minute de locuinţa noastră din Statele Unite şi bunicii mei vor putea fi acolo", a adăugat Clijsters, care este căsătorită cu baschetbalistul american Brian Lynch.

Kim Clijsters (28 ani) nu va disputa deci Mastersul, ultimul turneu al anului care reuneşte cele mai bune opt jucătoare ale sezonului şi pe care l-a câştigat de trei ori.

Primul turneu câştigat de belgiană a fost cel de Mare Şlem de la New York în 2005. După ce şi-a mai întrerupt o dată cariera, Kim Clijters, devenită între timp mama micuţei Jada, a mai câştigat US Open în 2009 şi 2010. Accidentată, ea nu a putut să-şi apere titlul anul trecut la Flushing Meadows.

Debutul sezonului 2012 i-a fost perturbat de accidentări. Semifinalistă la Openul Australiei în luna ianuarie, ea a stat departe de teren timp de o lună din cauza unei accidentări la o gleznă. Din martie, o accidentare la şold a privat-o de competiţie făcând-o să renunţe la sezonul pe zgură.

Fostul nr. 1 mondial va relua competiţia pe iarbă, la Rosmalen, turneu care debutează pe 17 iunie, pentru a pregăti Wimbledonul, unul dintre cele trei mari obiective ale sale la final de carieră, alături de Jocurile Olimpice de la Londra şi US Open.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor