Tel Drum pierde procesul pentru "recuperarea" insulei Belina

Nemulţumiţi că în urma unei decizii a CJ Teleorman li s-a reziliat contractul de cesiune pentru Belina - loc despre care presa scrie că e unul dintre locurile favorite de pescuit ale lui Liviu Dragnea - reprezentanţii Tel Drum au atacat în instanţă. Şi au pierdut la judecata pe fond.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Captură foto)

Societatea Tel Drum a pierdut procesul intentat Consiliului Judeţean Teleorman prin care cerea suspendarea hotărârii prin care Braţul Pavel şi insula Belina au revenit în administrarea Apelor Române. Decizia nu este definitivă, relatează ziare.com.

"Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă, ca nefondată. Respinge ca nefondată cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman nr. 135/26.11.2018 formulată de reclamanta SC Tel Drum SA în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Teleorman. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Teleorman", se precizează în minuta Tribunalului Teleorman.

Reamintim că Tel Drum, companie despre care presa a scris în repetate rânduri că este controlată din umbră de Liviu Dragnea, a încercat în instanţă să recupereze insula Belina de la stat, după ce a pierdut-o în urma rezilierii contractului de concesiune.

Mai exact, Consiliul Judeţean Teleorman a votat în şedinţa din 26 noiembrie 2018 un proiect de hotărâre care prevede revenirea la Apele Române a Insulei Belina şi Braţului Pavel iar pe 9 ianuarie Tel Drum a introdus acţiune la secţia de contencios a Tribunalului Teleorman prin care cere suspendarea respectivei hotărâri.

Mai amintim că transferul insulei Belina de la Apele Române la CJ Teleorman şi de acolo la Tel Drum a făcut obiectul unui dosar deschis de procurorii DNA, dosar în care procurorii i-au trimis în judecată în iunie 2018 pe fostul secretar de stat Sevil Shhaideh şi pe fostul preşedinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea.

Scopul declarat al HG-ului nu era înfiinţarea unui domeniu privat de pescuit, aşa cum s-a întâmplat, ci construcţia unui parc de agrement pentru marele public. Ori, legea prevede că dacă în cinci ani de la preluarea în administrare nu s-au realizat obiectivele de interes public, proprietăţile se întorc la Apele Române.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne