Tătaru vrea vaccinarea obligatorie sau testarea periodică a anumitor categorii de personal. "Celor care refuză li s-ar putea interzice accesul la muncă"

Nelu Tataru - gov.ro
Nelu Tataru - gov.ro (Epoch Times România)

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii şi actualmente consilier onorific al premierului, a declarat, marţi, la DigiFM, că va discuta cu Florin Cîţu despre introducerea vaccinării obligatorii sau a testării săptămânale pentru persoanele din sectoarele esenţiale de activitate, precum profesori, poliţişti, pompieri sau jandarmi, precum şi pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimaţi. Nerespectarea acestor posibile măsuri ar putea duce la pierderea accesului la muncă.

“Acele persoane din sectoarele esenţiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testaţi săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca şi consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătăţii sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înţelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi.

Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival. În această categorie intră tot ce înseamnă persoane vârstnice, HIV/SIDA, bolnavi oncologici, transplantaţi, imunodeprimaţi. Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază. Nu putem opri pandemia, dar putem limita numărul de decese şi numărul de internări în Terapie Intensivă. Aceste măsuri merg sau converg spre acest deziderat”, a precizat Tătaru.

Potrivit consilierului onorific, cadrele didactice, poliţiştii, pompierii sau jandarmii intră la activităţi considerate esenţiale:

În acest moment sunt vaccinate 66% dintre cadrele didactice, iar copiii peste 3 ani aproximativ 13%. Cred că această mobilitate găseşte un loc pentru transmitere şi în şcoli. Cred că trebuie să ajungem şi în acest sector esenţial în care să înţelegem că, efectiv, vaccinarea nu reprezintă marele pericol care ne împiedică să scăpăm de această pandemie. Ba, din contră, este acel beneficiu pe care îl aşteptam de un an de zile. Vaccinarea a început cu aceste categorii (poliţişti, pompieri, jandarmi - n.r). Cred că ar trebui să începem reaşezarea vaccinării şi a testării tocmai la fel cum am început, în funcţie de importanţa desfăşurării activităţii a unei societăţi, a unei comunităţi.

În ceea ce priveşte persoanele care refuză să se vaccineze sau să îşi facă testul Covid, fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că s-ar putea ca acestora chiar să li se interzică accesul la muncă.

“În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere şi situaţia din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim şi la acest lucru. Trebuie să înţelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”, a explicat Tătaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne