Târg de Crăciun în Craiova fără autorizaţie, închis după o oră de funcţionare / Olguţa Vasilescu reacţionează vehement

Olguta Vasilescu
Olguta Vasilescu (Epoch Times România)

Comercianţii veniţi la Târgul de Crăciun din Craiova s-au trezit la doar o oră după deschiderea standurilor, că trebuie să închidă tot şi să plece acasă, deşi au plătit chirie pentru un spaţiu comercial în care să îşi vândă produsele, informează Gazeta de Sud. Motivul – reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Dolj veniţi în control le-au spus că târgul a fost deschis fără autorizaţie de funcţionare.

Potrivit sursei citate, comercianţii afirmă că nici nu au deschis bine tarabele că au fost luaţi la întrebări de către poliţie, inspectorii de la ITM Dolj şi angajaţi de la DSV Dolj, care le-au închis standul unul câte unul.

„Noi suntem producători. Am venit din Olt. Am plătit, am închiriat o căsuţă şi azi, la deschiderea târgului am început să ne afişăm marfa pentru vânzare. Nu a trecut mult timp şi au început să vină cei de la poliţia economică, cei de la ITM şi cei de la DSV Dolj. Aceştia din urmă ne-au spus să strângem marfa şi să închidem pentru că primăria nu are aviz de funcţionare. Noi suntem în regulă cu toate actele, problemele sunt de la primărie. Nu înţeleg ce vină avem noi, suntem prinşi la mijloc. Am înţeles că tot târgul este închis. Noi plătim chirie şi suntem puşi într-o astfel de situaţie. Am înţeles de la cei de la primărie că au depus toate documentele, dar DSV nu le-a dat aviz”, a declarat Stela Florescu, producător.

Reprezentanţii Primăriei Craiova nu au putut oferi mai multe detalii legate de controalele DSV, deşi târgul de Crăciun a fost organizat de municipalitate.

„Am auzit că ar fi fost nişte controale, dar nu ştiu mai multe. E posibil să fie controale pe la comercianţi, dar sunt individuale şi de la mai multe instituţii. Primăria nu a primit niciun fel de sesizare în acest sens. Noi ne-am ocupat de aprinderea luminiţelor”, a spus Marina Andronache, şefa Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova.

Primarul Craiovei, pesedista Olguţa Vasilescu, a reacţionat la decizia DSV de închidere a târgului, afirmând că nicio lege nu interzice funcţionarea chioşcurilor. Într-o postare pe Facebook, edilul Craiovei acuză prefectul de Dolj şi toate „instituţiile de forţă şi control”, de exces de zel.

„Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanţă, hotărâre de guvern nu interzice asta! Şi atunci de unde zelul prefectului de Dolj şi al tuturor instituţiilor de forţă şi control de a le cere imperativ comercianţilor să închidă chioşcurile din zona centrală care funcţionează perfect legal, aşa cum funcţionează alte sute de chioşcuri în toate cartierele oraşului? Şi de ce a fost necesar ca o maşină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniţi să vadă luminiţele de sărbători? După ce PNL a închis pieţele si producătorii îngheaţă şi ei şi mărfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, a scris Olguţa Vasilescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne