Tânărul care a înjunghiat o profesoară în 2019, condamnat la 11 ani de închisoare

(Captură Foto)

După ce a amânat de şapte ori pronunţarea unei decizii în acest dosar, Tribunalul Prahova l-a condamnat la 11 ani şi 2 luni de închisoare pe tânărul care, în ianuarie 2019, a înjunghiat o profesoară în faţa cancelariei Colegiului “Spiru Haret” din Ploieşti, relatează Agerpres. Decizia nu este definitivă.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Mihai Alexandru Niţescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, un an de detenţie pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi un an şi 10 luni de închisoare pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, instanţa de fond a constatat că faptele pentru care inculpatul a fost condamnat sunt săvârşite în concurs real şi a revocat amânarea aplicării unei pedepse de 8 (opt) luni închisoare pe care inculpatul a primit-o într-un alt dosar, în anul 2017, dispunând aplicarea şi executarea ei.

Totodată, Niţescu este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 12.000 lei.

Reamintim că, în ianuarie 2019, o profesoară a Colegiului Naţional “Spiru Haret” din Ploieşti a fost înjunghiată în faţa cancelariei. Conform datelor oferite de autorităţi la acel moment, autorul faptei a profitat că în curtea unităţii de învăţământ intra un grup mai mare de elevi şi s-a strecurat printre ei, iar paznicul nu l-a observat.

La scurt timp după ce a înjunghiat-o pe profesoară, a fost prins de o patrulă de jandarmi, asupra lui fiind găsite mai multe arme albe. Profesoara a fost transportată la Spitalul Judeţean Ploieşti, cu plagă înjunghiată abdominală, stabilă hemodinamic, fiind ulterior operată.