Tânără sună la 112 pentru ajutor. Operatoarea: "Nu avem echipaje. La revedere!"

Echipaj de Poliţie
Echipaj de Poliţie (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Poliţia este lovită de un nou scandal. O tânără care a sunat la 112 pentru a cere ajutor, după ce a fost şicanată în trafic de mai mulţi bărbaţi care au urmărit-o până acasă, a primit un răspuns asemănător celui primit nu demult de Alexandra, victima din Caracal. Mai exact, fetei i s-a spus că nu sunt echipaje de poliţie disponibile care să o ajute, după care a primit un "la revedere".

"Întâmplarea" care vine la scurt timp după ce Poliţia şi serviciul 112 au fost în mijlocul unui scandal uriaş este urmată de o anchetă. Astfel, Paula Enache, purtător de cuvânt IPJ Vrancea, a declarat la Realitatea TV că Poliţia va face o analiză şi vor fi dispuse măsurile legale dacă se va constata că cineva nu şi-a făcut datoria. Enache a mai precizat că Poliţia judeţului Vrancea are un deficit de personal, această problemă fiind de altfel de acum cronicizată la nivelul ţării.

"Mă voi documenta şi vă voi spune câte echipaje de Poliţie sunt, imediat ce am această informaţie. Poliţia judeţului Vrancea are un deficit de personal. Un echipaj are program de 8 ore pe zi şi sunt trei schimburi.

Nu ne-am mai confruntat cu astfel de situaţii, dar vom face o analiză şi vor fi dispuse măsurile legale, dacă se va constata că cineva nu şi-a făcut treaba.

Am luat act de această sesizare în cursul zilei de astăzi, din media. Dacă pentru dumneavoastră prezintă interes, voi reveni în cel mai scurt timp cu cifre concrete", a declarat Enache.

Revenind la "caz", o fată de 18 ani a fost şicanată în trafic de o maşină, hărţuitorii urmărind-o până acasă. Speriată, fata a sunat şi a cerut ajutorul poliţiei, reclamând că automobilul în care se aflau mai mulţi indivizi se oprise în dreptul locuinţei sale. De partea sa, operatoarea i-a explicat fetei că nu mai sunt echipaje disponibile pentru a ajunge la ea.

"Asta e legislaţia", i-a replicat la telefon agentul de poliţie, potrivit Realitatea TV.

Când fata l-a întrebat cât timp trebuie să aştepte pentru a pleca de acasă, i s-a răspuns:

- "Habar nu am! Poate dura jumătate de oră, poate dura o oră, poate dura 20 de minute sau poate dura 3 ore. Habar nu am! Doamnă, domnişoară, să nu credeţi că ei au altă treabă decât munca de poliţie! Sunt la un caz unde cineva era ameninţat cu un cuţit că este omorât. Adică trebuiau să fie acolo..."

- "Toate echipajele?", a întrebat tânăra.

- "Nu toate, doamnă. V-am dat exemplu doar de unul. Asta este legislaţia. La revedere", i s-a replicat.