Sute de persoane suferă de o boală misterioasă în India

(Getty Images)
A.P.
08.12.2020

În timp ce virusul Wuhan produce noi restricţii ale libertăţii de mişcare în Occident, o boală misterioasă a fost depistată în India, sute de oameni fiind internaţi în spitalele locale, fiind raportată cel puţin o victimă.

New Delhi Television Limited (NDTV) relatează că aproape 400 de persoane au contractat o boală misterioasă care a apărut în Eluru, India. Cel puţin o persoană a murit, pe 5 decembrie. Oficialii locali din domeniul sănătăţii sunt derutaţi şi încă nu au găsit sursa bolii.

Cei care au contractat misterioasa boală în oraşul indian aflat în statul Andhra Pradesh au suferit convulsii, pierderea cunoştinţei şi greaţă în weekend.

Andhra Pradesh este unul dintre cele mai afectate state de pandemia virusului Wuhan, cu toate acestea, medicii susţin, în urma testelor, că niciunul dintre pacienţi nu a fost infectat cu virusul de origine chineză.

"Toţi pacienţii au avut rezultat negativ la testarea pentru Covid-19", a declarat pentru CNN Dolla Joshi Roy, ofiţerul de supraveghere districtuală din districtul Goduru din vestul Eluru, adăugând că aproximativ 180 de pacienţi dintre cei 300 care au fost internaţi la spital au fost deja externaţi. Restul sunt într-o stare „stabilă”.

Potrivit declaraţiilor oficialului, pacientul care a murit avea simptome similare celorlalţi, dar a suferit un stop cardiac care i-a fost fatal, aparent fără legătură cu simptomele pe care le avea.

Departamentul de Sănătate din Andhra Pradesh a publicat o notificare conform căreia testele iniţiale de sânge ale pacienţilor nu au detectat nicio infecţie virală cunoscută.

Autorităţile guvernamentale testează acum probe de apă în Eluru pentru o eventuală contaminare, după ce mulţi dintre pacienţi au declarat că au folosit apă dintr-o sursă similară.

„Cauza este încă necunoscută, dar totuşi facem tot felul de teste, inclusiv testarea alimentelor şi a laptelui”, a menţionat Roy.

Spitalizarea în masă din weekend a determinat desfăşurarea unei echipe speciale de medici în oraş la începutul acestei săptămâni pentru a efectua o investigaţie cu privire la posibilele surse ale bolii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor