SURSE. Ciucă, în şedinţa PNL: Am crezut că sunt un milion şi ceva de facturi greşite, dar sunt mult mai multe

Nicolae Ciuca, Prim-ministru
Nicolae Ciuca, Prim-ministru (Epoch Times România)

Premierul Nicolae Ciucă le-a dezvăluit liderilor PNL, în şedinţa Biroului Executiv de marţi, că sunt mai multe facturi la energie emise greşit decât credea iniţial, potrivit surselor Epoch Times. Iar cele mai multe astfel de facturi au fost emise de compania Electrica.

Şeful Guvernului a subliniat în BEX că preocuparea sa cea mai mare în acest moment o reprezintă escaladarea preţurilor la energie electrică şi gaze, motiv pentru care a întreprins demersurile agreate în urmă cu o zi în şedinţa coaliţiei.

"Mergem să rezolvăm prioritar problemele create de facturile greşite. Nu sunt puţine, am crezut că sunt un milion şi ceva, ele sunt mult mai multe, ceea ce ne-a determinat să facem astăzi o întrevedere cu producătorii şi furnizorii din energie. Le-am transmis care este solicitarea noastră - să refacă toate facturile, să le storneze, să nu aplice penalizări şi să nu debranşeze pe cei care nu reuşesc să plătească, cei impactaţi de facturile greşite", a declarat Nicolae Ciucă în şedinţă, potrivit surselor noastre.

În acelaşi timp, prim-ministrul susţine că a constatat o problemă de coordonare ce va trebui avută în vedere în perioada următoare, în contextul în care urmează ca Guvernul să elaboreze ordonanţa de urgenţă privind pachetul de măsuri pentru energie.

Liderul de la Palatul Victoria le-a spus liberalilor că discuţiile cu producătorii şi furnizorii din energie au fost foarte clare, fiecare a încercat să îşi argumenteze, să-şi justifice partea de vină, "ba că nu au fost elaborate normele la timp, ba că nu a existat o perspectivă la ce urma să se întâmple" etc.

Premierul a subliniat însă că, aşa cum unii au putut şi nu au avut facturi greşite, ceilalţi nu au motive să îşi argumenteze problemele pe care le-au creat "de aceea sunt parte la soluţie şi vor trebui să aplice măsurile pe care noi le-am cerut ferm".

Ciucă cere coordonare impecabilă pentru OUG-ul pe energie

Generalul Nicolae Ciucă a explicat că, săptămâna viitoare, trebuie rezolvată problema OUG-ului cu setul de măsuri anunţate luni seară.

"Va fi nevoie de foarte multă coordonare între ministerele de linie şi ca toţi miniştrii PNL să se mobilizeze foarte serios să nu ne trezim că am uitat nu ştiu ce componentă, că nu am evaluat nu ştiu ce măsură care produce după aceea efecte pe care nu putem să le gestionăm. E o chestiune cât se poate de serioasă", a transmis Nicolae Ciucă.

Premierul a mai precizat că cele mai multe facturi greşite au fost emise de compania Electrica, unde acţionar majoritar e statul. Şeful PNL, Florin Cîţu, l-a corectat şi a zis că statul nu e majoritar la Electrica, are sub 50%.

Reamintim că şeful Executivului a anunţat, după prima şedinţă a coaliţiei din acest an, că toate facturile făcute greşit vor fi refăcute, iar clienţii nu vor plăti penalităţi, precizând iniţial că este vorba despre peste un milion de facturi greşite.

"Din discuţiile pe care le-am avut, cifra a depăşit un milion de facturi greşite. Aţi văzut că a fost o serie întreagă de acţiuni în teritoriu, vom continua aceste acţiuni şi vreau să asigur toată populaţia că vom lua toate măsurile astfel încât să nu mai avem astfel de greşeli care să sperăm că nu sunt voit făcute, pentru că oamenii nu au de ce să plătească greşelile altora. În felul acesta, considerăm că uşa Guvernului este cât se poate de deschisă la dispoziţia cetăţeanului şi folosim orice instrument de care dispunem", a afirmat luni seară Nicolae Ciucă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne