Super-bogaţii lumii cumpără de zor buncăre de tip "sfârşitul lumii"

Harkiv, Ucraina
Harkiv, Ucraina (Facebook)

Anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin de a-şi pune forţele nucleare în alertă intensă, pe măsură ce invazia Ucrainei continuă, a crescut cererea de buncăre personalizate, de tip „sfârşitul lumii”, pentru bogaţii paranoici.

Gary Lynch, directorul general al Rising S Company, cu sediul în Texas, a declarat pentru The Sun că cererea de buncăre subterane a crescut de 10 ori de când trupele ruse au invadat Ucraina pe 24 februarie.

„De obicei vând între două şi şase adăposturi pe lună, iar iarna este, de regulă, o perioadă cu vânzări minime pentru noi.

„Dar acum am vândut cinci unităţi joi şi încă două astăzi şi nu se ştie câte [comenzi] vom primi. Telefonul sună într-una şi am trimis foarte multe oferte de preţ”, a adăugat Lynch.

Preţul celor cinci buncăre de tip "sfârşitul lumii" vândute în ziua invaziei ruse au variat între 70.000 şi 240.000 de dolari. Buncărele încep de la 40.000 USD şi pot ajunge la milioane de dolari, în funcţie de dorinţele clientului.

Lynch a spus că interesul pentru buncărele anti-apocalipsă se extinde în întreaga lume: „Am primit cereri din Italia. Am primit o cerere din Regatul Unit, din Danemarca, din Japonia, din Canada, din SUA – şi asta doar în weekend”.

„Interesul nu este doar izolat în SUA, este peste tot”.

De la invazie, oamenii din Noua Zeelandă, Australia, SUA, Canada şi Regatul Unit caută panicaţi „buncăre anti-apocalipsă”. Tendinţa a explodat până la cote nemaivăzute la sfârşitul săptămânii trecute.

Lynch a spus că potenţialii cumpărători îl sună deoarece se tem că Rusia ar putea invada alte ţări vecine şi ar putea duce la un „adevărat război mondial”.

„Şi au dreptul să se teamă de asta”, a spus Lynch. „Uitaţi-vă la ce se întâmplă. [Vladimir Putin] ameninţă cu război nuclear, spunând că ar fi ceva ce lumea nu a văzut niciodată” .

„Lumea a văzut Hiroshima”, a continuat el, „şi dacă lucrurile cu care se îndeletnicesc ei sunt mai rele decât atât, atunci ar trebui să fim cu toţii îngrijoraţi”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe