“Suntem oameni hambiţoşi” - Doi fraţi dintr-o comună vasluiană candidează pentru aceeaşi primărie. Unul din partea PSD, altul de la PNL

Marcel Apostu şi Mihai Apostu (www.vremeanoua.ro)
Andrei Popescu
03.04.2024

Doi fraţi din comuna vasluiană Pogoneşti candidează unul împotriva celuilalt pentru funcţia de primar, unul din partea PSD, altul de la PNL. Mihai Apostu este primarul comunei şi candidatul social-democraţilor pentru un nou mandat, iar fratele său, Marcel Apostu, este consilier PNL şi candidatul acestui partid pentru aceeaşi instituţie.

“Suntem născuţi aici, suntem oameni «hambiţoşi» care dorim… acum şi partidele politice au nevoie de oameni puternici la nivel local şi atunci na… eu poate hambiţos, fratele meu hambiţos şi am ajuns să candidăm unul împotriva altuia în această campanie electorală”, a declarat Mihai Apostu pentru Vremea Nouă.

La rândul său, fratele liberal, Marcel Apostu, a spus că s-a ajuns în acest punct din cauză că a lipsit comunicarea:

“Am ajuns să candidăm la partide diferite datorită unei lipse de comunicare dintre noi… s-a ajuns să candidăm amândoi. Este o realitate, nu ascundem nimic, aşa a fost să fie, am plecat pe drumuri diferite şi am ajuns în punctul în care suntem. Nu am făcut un lucru rău, am făcut un lucru bun, constructiv, şi sperăm să facem lucruri bune spre viitor”.

De asemenea, fratele pesedist consideră că ar fi posibil să se înfrăţească şi organizaţiile pe care le conduc, după modelul alianţei de la Bucureşti:

“Aţi văzut că de când a intrat la guvernare alianţa PSD-PNL s-au făcut lucruri frumoase în ţară. Am fi vrut să facem şi la nivel local, dar asta a fost decizia politică şi fiecare suntem aduşi să luăm o decizie pentru comunitate. Eu chiar mă gândisem, când am văzut decizia de la nivel naţional, să facem o listă comună aici”.

Chiar dacă luptă pentru aceeaşi funcţie, cei doi fraţi au un punct de vedere comun: alianţa PSD-PNL e bună pentru ţară.

“Vreau să confirm faptul că alianţa PSD-PNL, cred că mai mult PNL-PSD, a fost o alianţă în care nu s-a ţinut cont de PSD, a ţinut cont de toată lumea, la nivelul judeţelor, la nivelul oraşelor foarte mari şi se vede că a dus la foarte multe lucruri bune. Se construieşte într-un sistem şi asta arată că această alianţă funcţionează”, a precizat Marcel Apostu.

“Decizia alianţei PSD-PNL, la nivelul unor oraşe sau Bucureştiul nu ştiu dacă o să ne influenţeze sau o să ne ajute cu ceva pe noi pentru că, până la urmă, trebuie să fim realişti, fiecare partid vrea să obţină un scor bun, să-şi ducă oamenii la un nivel înalt astfel încât la nevoie să aibă la cine să apeleze pentru a rezolva problemele comunităţii. Nu este un interes personal, ci este doar un interes pentru a dezvolta comunitatea”, a mai spus Mihai Apostu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor