"Sunt copii care nu ştiu cum arată o portocală iar politicienii fură miliarde". Un copil pune o întrebare de natură să trezească conştiinţe

Copii
Copii (Alexandra Sandu)

O postare a Melaniei Medeleanu - fondatoare, alături de Vlad Voiculescu, a Magic Camp, tabără ce oferă îngrijire şi distracţie celor ce au cea mai mare nevoie de ea: copiii bolnavi de cancer - a stârnit valuri de reacţii pe Facebook. Motivul este unul simplu - din postarea Melaniei reiese că în timp ce mai marii ţării se preocupă obsesiv de soarta celor din penitenciare, în România încă există copii care nu au parte de trei mese pe zi.

Redam postarea Melaniei Medeleanu:

"- La masăăăăă!

-Iar?

-Păi da, e prânz deja.

-Şi o să mâncăm şi deseară?

-Sigur că da. Şi o să mai fie şi o gustare până atunci.

- Aici se mănâncă de 3 ori pe zi?????"

"Şi abia întrebarea de final a copilului plecat de acasă pentru prima oară în altă călătorie decât cea spre spital te loveşte în moalele capului.

Şi, domnule Tudorel, cum e prin penitenciare? Se descurcă greu?"

Redăm câteva dintre reacţiile celor ce au citit postarea:

"Sunt copii în România care nu ştiu cum arată o portocală în timp ce politicienii fură miliarde de euro", reacţionează Andrei.

"Când te gândeşti că 80% (20%vot + 60%acceptat) din românaşi au votat că e legal să fure de la copiii nevoiaşi ca să îngraşe borfaşii şi specialii te gândeşti ce ar prinde bine acestui popor", scrie Cristian.

"Aşa îţi vine, cateodată, să le urezi celor din parlament, guvern şi "sateliţilor" din ministere şi administraţie să treacă prin chinul prin care trec copiii, aparţinătorii şi bolnavii de cancer din România! Altfel, nu vor şti niciodată cât e de greu!", adaugă Rami.

"Felicitări tuturor! Eforturile şi pasiunea cu care faceţi aceste lucruri sunt o sursă de inspiraţie şi o lecţie pentru mulţi dintre noi!", îi felicită Ana Maria pe cei de la Magic Camp.