Suedezii de la Skanska au început lucrările pentru Green Court Bucharest, investiţie de 46 mil. euro

(BERTIL ERICSON / AFP / Getty Images)

Grupul suedez Skanska a demarat lucrările aferente primei faze a proiectului de birouri Green Court Bucharest în urma achiziţionarii terenului şi a obţinerii autorizaţiei de construire la finalul anului 2012, investiţia fiind de 46 milioane euro.

Proiect imobiliar lansat de Skanska în Bucureşti este amplasat pe strada Gara Herăstrău în zona Floreasca-Barbu Văcărescu şi este alcătuit din trei clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de 52.000 metri pătraţi. Fiecare clădire va avea 12 niveluri supraterane şi trei subterane. Prima fază a investiţiei cuprinde o clădire de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 19.500 metri pătraţi, precum şi parcarea subterană pentru primele două clădiri ale complexului. Proiectul a obţinut deja pre-certificare LEED Gold, care presupune faţada cu înaltă eficienţă energetică şi sistemul de iluminare dotat cu senzori de prezenţă.

Finalizarea proiectului este estimată pentru trimestrul patru al anului 2014.

„Suntem entuziasmaţi de lansarea primului nostru proiect de investiţii imobiliare în Bucureşti. Considerăm Bucureştiul o piaţă importantă pentru noi; vedem aici un mare potenţial şi si avem planuri pe termen lung. (...) Am primit deja solicitari din partea potenţialilor clienţi care sunt interesaţi de produse sustenabile si de înaltă calitate într-o zonă de afaceri consacrată”, a declarat preşedintele Skanska România, Andreas Lindelöf.

Skanska Commercial Development Europe este una din cele 14 divizii de business din cadrul Skanska. Misiunea acesteia este de a iniţia şi dezvolta cu precădere clădiri de birouri. Operaţiunile Skanska sunt concentrate în marile zone metropolitane din Republica Cehă, Ungaria, România şi Polonia. Skanska Commercial Development Europe este împărţită în patru companii locale – Skanska Property Republica Cehă, Skanska Property Romania, Skanska Property Ungaria şi Skanska Property Polonia.

Skanska România, parte din Grupul Skanska, este un dezvoltator de clădiri ecologice, compania începându-şi activitatea în România în anul 2011.

Grupul Skanska are în prezent 57.000 de angajaţi în pieţele pe care activează din Europa, Statele Unite şi America Centrală. Având sediul general în Stockholm, Suedia, şi fiind listată la Bursa Stockholm, Skanska a înregistrat în 2012 vânzări totale de 132 miliarde coroane suedeze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie