SUA: Atac cibernetic opreşte cea mai mare conductă petrolieră. Guvernul declară stare de urgenţă

(Captură Foto)

O conductă petrolieră majoră a fost scoasă din uz vineri seara de operator din cauza unui atac cibernetic.

Colonial Pipeline a închis o lungime de 7 mii de km de conductă, care străbate SUA transportând benzină din Texas la New York.

Atacul cibernetic a forţat închiderea conductei, printre cele mai mari din SUA, potrivit New York Times.

Atacul pare o încercare semnificativă de a perturba infrastructura energetică vulnerabilă, deoarece conducta transporta benzină rafinată şi combustibil pentru avioane pe Coasta de est.

NYT relatează că această conducta transportă 45% din aprovizionarea cu combustibil de pe Coasta de Est, cu un volum de 2,5 milioane de barili în fiecare zi.

Vineri dimineaţă s-au semnalat întreruperi de-a lungul conductei, dar nu era clar dacă acesta a fost rezultatul direct al atacului.

Autorităţile federale de aplicare a legii şi echivalentul Ministerului de Interne american au început să investigheze incidentul, potrivit Washington Post. Oficialii au declarat pentru wapo că „nu ştiu încă dacă atacul asupra operatorului (...) Colonial Pipeline, a fost efectuat de hackeri guvernamentali străini sau de un grup criminal”.

Guvernul federal american a declarat stare de urgenţă duminică seara, ridicând limitările asupra transporturilor de benzină pentru a asigura necesarul de combustibil al Coastei de Est.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe