Stroe, despre poziţia lui Sighiartău faţă de noul şef PSD al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni: Greşeşte aici!

Ionut Stroe, PNL
Ionut Stroe, PNL (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, a declarat, pentru PSNews, că vicepreşedintele PNL pe Politică Externă şi Afaceri Europene, Robert Sighiartău, a “greşit” când a afirmat că numirea reprezentantului PSD Gheorghe-Florin Cârciu în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este “absolut nepotrivită”.

“Nu împărtăşesc opinia domnului Robert Sighiartău. Nu cred că diaspora judecă PNL după o numire. Eu cred că ei au aşteptări în legătură cu întregul proces de guvernare. Ei pot judeca PNL după măsurile pe care le luăm, după modul în care dialogăm cu diaspora, programele pe care le derulăm acolo, modul în care încercăm să comunicăm cu aceşti oameni, să le păstrăm sentimentul apartenenţei la ţara lor, chiar dacă ei trăiesc în străinătate. Ei ne pot judeca după lucruri de genul ăsta, nu pentru numirea unei persoane. D-asta spun că sunt de părere că Robert Sighiartău greşeşte aici”, a precizat Stroe.

De asemenea, Ionuţ Stroe a mai afirmat că nu a existat nicio dezbatere la şedinţa PNL pe acest subiect.

“A fost o simplă discuţie, n-a existat un punct special destinat acestei numiri, cum de altfel poziţia la care face referire domnul Sighiartău aparţine PSD”, a adăugat purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Reamintim că, la începutul acestei luni, Sighiartău a criticat numirea lui Cârciu în fruntea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, fiind de părere că această numire este absolut nepotrivită şi nu se încadrează în ceea ce Coaliţia a hotărât în urmă cu ceva timp.

“Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită şi nu se încadrează în ceea ce coaliţia a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziţia în mod normal trebuie să fie a PNL. Şi nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români, care de-a lungul timpului şi-au pus speranţa şi nădejdea în guvernări pro dreapta politică şi în lideri care au luptat împotriva PSD.

Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte aşteptări de la un guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu o să vină toţi, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum”, a scris Sighiartău, pe Facebook, la acea vreme.

Totodată, Sighiartău a făcut referire şi la faptul că noul şef al Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a absolvit facultatea la 30 de ani după liceu şi anunţă că va cere colegilor din conducerea PNL remedierea “acestei imense erori politice”.

În ceea ce îl priveşte pe Cârciu, la alegerile locale din 2020, acesta a candidat ca independent la postul de primar al comunei Bixad, fiind susţinut de PSD, relatează G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, Cârciu (49 de ani) are afaceri în Franţa, unde petrece o bună parte din timp. La alegerile locale din 2020, Gheorghe Cârciu a candidat ca independent la postul de primar al comunei Bixad, susţinut de PSD. A pierdut însă în faţa liberalului Ioan Tătar. De asemenea, Cârciu a fost propus de primăriţa din Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, şefa PSD Satu Mare, la funcţia de preşedinte al filialei PSD Bixad. Înainte de PSD, Gheorghe Cârciu a fost membru în Partidul Ecologist Român. A candidat în 2014 la alegerile europarlamentare, fiind adus în partid de jurnalistul Radu Moraru (Naşul).

De asemenea, din CV-ul depus de Cârciu la Guvern, şi obţinut de G4Media, reiese că acesta a absolvit în 2021 Facultatea de Ştiinţe Economice la Universitatea Europeană "Drăgan" din Lugoj, la exact 30 de ani de la terminarea liceului. În 1991 a absolvit Liceul Industrial nr. 7 din Baia Mare, specialitatea electrotehnică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne